Wang Kertas Baru Diedarkan Bermula 16 Julai 2012


Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera wah….

x sabarnya nak pegang n bau duit kertas baru….suka tau dengan bau duit baru….mcm bagi satu terapi menghilangkan stress….haha nampak sgt kan mata duitan….

lama dah ibu tunggu n selalu tertanya2…eh!!….bila ya duit baru nak keluar? rupanya 16 Julai ni. .dah x lama dah…pada ibu, wang kertas baru ni agak menarik sbb warnanya yg berwarna-warni…duit RM20 yang dulu dah x dikeluarkan n warna coklat kan? skang dikeluarkan semula…warna oren lagi…hehe..

Wang Kertas Malaysia (RM) Baru

Wang kertas bernilai RM1, RM5, RM10, RM20 & RM100 berwajah baru…cuma RM50 je yang berwajah lama…design pun makin menarik…

ps : nilai sebenar matawang dah makin menurun…skang ni kos sara hidup makin naik….RM 50 skang boleh beli apa je berbanding 5-10 tahun dulu kan…huhu

Posted from My Samsung Galaxy Note

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. Nazri berkata:

    semua ada pasang
    RM1– RM10
    RM5–RM50
    RM10–RM100
    ……–RM20

    rindu kat wang kertas Rm2
    Jom baca entri di blog Nazri : Urus Buget Tahunan Guna SampulMy Profile

  2. Ummi Hanie berkata:

    bau duit baru mmg syiok… 😉
    Jom baca entri di blog Ummi Hanie : Opah pula pergi buat selamanyaMy Profile

  3. Hafizul berkata:

    Emm tak sabar rasanya..sy pun masih menunggu jugak ni..terima kasih atas informasi..hehe..tapi sesuai ke wang kertas warna warni berada dlm vollet kaum lelaki???satu persoalan nih..hehehe
    Jom baca entri di blog Hafizul : LIKE Entri Puanbee Pada 28.06.2012My Profile

  4. puanbee berkata:

    Tak sabar jugak tunggu wang kertas baru tu
    Jom baca entri di blog puanbee : Blogger Di Event Mr BeanMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge