Tunggakan..Oh..Tunggakan


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
kalau korang kan..ada tunggakan gaji korang yg belum korang terima? n tunggakan tu pula dah bertahun2? apa perasan korang? sampai skang pun belum settled lg?
kalau ibu la..rsnya..mmg dah lama dah ibu mengamuk kat bahagian gaji tu..
tp abah mifzal bukan orgnya begitu..abah mifzal still maintan cool  w/pun tunggakan kenaikan gaji pokok, elaun rumah n half elaun sara hidup bulanan selama 3 tahun x settled lg..
huhu..alkisahnya..pada thn April 2007, abah kena tukar sekolah..so start dr thn tu abah dah x duduk kat kuater lg..sepatutnya bila dh x duduk..so akan dpt la elaun prumahan n cola yg seblm ni abah x dpt kan.. namun sampai la thn 2010 ni..abah x dapat lg elaun2 yg dia yg dia sepatutnya dapat..bukan elaun tu sahaja..kenaikan gaji tahunannya pun x dpt..
kenapa semua tu terjadi?
masalah sbb kerani sekolah lama x buat laporan perubahan (LP)..yg buat gaji tahu kot apa LP tu..ibu x berapa arif..yg elaun umah plak..borang kuar rumah hilang..huh tu..dr thn 2007.. abah terpaksa membayar sewa ‘2 buah rumah’ sbb x dpt elaun rumah n kena bayar sewa rumah yg kami duduki..pada abah..dah berbuih dah mulut ibu duk membebel suh amik tindakan.maklum ke guru besar..suh maklum ke PPD…tp abah still cool..katanya..nnt akan dpt jugak..

ntah lah..

alhamdulillah..td abah bgtau..setelah 3 thn menanti..masalah itu selesai juga bila sekolah abah, guru besarnya bertukar..GB ni ok sket..amik kisah ttg masalah guru2 seliaannya..

so..insya Allah..jika x ada aral..x lama lg dapat la kot tunggakannya tu..doa2kan la ya..aamin


Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge