Tak Suka Dapat Dua Surat “Cinta”!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Petang smlm, balik dari opis..ibu menerima dua surat “cinta” yang ibu x suka..mencik tau…buat padam mood happy je. Dua surat itu adalah :-

1. Surat Saman Trafik

saman trafik

Gambar : Kesalahan memandu melebihi had laju (90km/h), masa tu Abah Mifzal bawak 119 km/h…padan muka kan dah kena saman..

mmg kalu naik kereta nga Abah Mifzal, ibu jd kecut perut sbb mmg laju pun Abah Mifzal ni bawak..bila ibu membebel Abah Mifzal bukan dengar..last2 suh Mifzal Arsyad je yg tolong nasihatkan..

Mifzal Arsyad : Abah, Jangan lah laju-laju, perlahan-perlahan la sikit!
Abah Mifzal : Ya la..
 

huhu..anak pun tau x boleh bawak laju-laju.. :p

2. Surat Kenaikan Harga Pakej Astro

astro naik harga

Gambar : Even kenaikan hanya RM6 je sebulan, tetapi ia tetap membebankan di saat harga barangan n perkhidmatan lain pun naik..benci x ingat tau!!!

Tak suka betul la..ibu bila dapat surat dari Astro ni…amboi!!..amboi!!…nak naik harga lak dia..service tak sepadan..hujan je..terus x de siaran..skang ni pun kdg2 time x hujan pun ada tetiba  x leh siaran..kalau nak naik harga sekalipun bg la service terbaik sket…pastu asyik duk ulang tayang citer yg sama je..naik jemu tau..

kami melanggan Astro ni pun sebab terdesak je..maklumlah duduk belah pedalaman ni..siaran tv susah nak dapat..kalau x pakai Astro, jawabnya tgk tv kaler kelabu la..

mentang2lah Astro ni x de pesaing ya..nak x nak rakyat kena terima je.. benci tu!!! ya lah rakyatkan selalu didahulukan..huhu..alasan tekanan kos berterusan n etc mmg x boleh diterima…boikot kan..!!!


Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. eily berkata:

    ibu, kita x suka betul surat yg ke2 tu…
    sebabnya baru tahun lepas naik rege packege pastu ada tax pulak
    ni nak naik lagi..so kami nak terminate astro kami..huhu.

    layan dvd lagi best
    Jom baca entri di blog eily : TOP COMMENTATOR GIVEAWAY : DI HUJUNG GARISANMy Profile

  2. NUR berkata:

    tak suke tak suke tak suke ngan astro….
    ape la yg akan kerajaan buat ek?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge