Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!


Tagged: puasa

9

Tips @ Petua Menahan Lapar Di Bulan Puasa

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera note : entry ni ibu up balik..sebenarnya dah dikongsi pada tahun lepas..n untuk memudahkan kengkawan mendapatkan tip menahan lapar di bulan puasa ni..so ibu up kan balik entry ni..x pe naaa… Sharing is caring… 😀 Ramadhan Al Mubarraq datang lagi … mungkin ada antara kita yg sedang train anak anak...

Tips Kurus Ketika Bulan Puasa 3

Tips Kurus Ketika Bulan Puasa

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera just nak share tips2 diet @ kuruskan badan ketika bulan puasa Tips Diet Kuruskan Badan Sepanjang Bulan Puasa (Ramadhan) 1. Paling penting untuk kita lakukan adalah mengenalpasti kadar metabolisme tubuh badan. Ini kerana individu yang mempunyai kadar metabolisme tinggi, mereka tidak mempunyai masalah pertambahan berat badan walaupun makan banyak ketika...

0

Salam Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Sedar x sedar…dh menghampiri Ramadhan..Insya Allah, esok kita akan mula berpuasa.. Di kesempatan ini, Ibu nak mengucapkan Salam Ramadhan kepada semua muslimin & muslimat….semoga ibadah kita kali ini diberkati Allah SWT. Posted with WordPress for BlackBerry

5

Awat Lah Rasa Sangat Malas Ni?

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera selamabt berbuka puasa semua…di kala rs sgt2 malas ni sbb perut tgh kenyang..pas melantak nasi kerabu ..ibu gagahkan jgk utk mengupdate blog..sbb x mau kasi blog bersawang la ni perasan skang ni sgt2 la malas….penyakit M yang payah nak cr ubat nih…esok ibu ada meeting…pn rs malas nak pegi tp...

0

Hikmah Bersahur

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera HIKMAH BERSAHUR Sahur adalah satu rahmat dan berkat yang dikurniakan Allah ke atas umat Islam. Anjuran bersahur itu dapat dilihat lagi dalam hadis Nabi bermaksud:“Makanlah sahur, sekalipun dengan seteguk air.¨ (Hadis riwayat Ibnu Hibban) Amalan bangun sahur ini membezakan antara puasa orang Islam dengan puasa orang Yahudi dan Nasrani (ahli...

8

Tak Boleh!! Rindu Lah!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera huhu..baru sehari x update blog..pun dh rs cam nak mengelupur..cemana boleh dpt idea stop berblogging sekejap?… apa la ibu ni..suka cam ni tau..x istiqamah lgsg..hehe serius..mmg ibu hilang mood sebenarnya nak update blog..tp untuk terus tinggalkan dunia blogging ni rsnya lum lg kot..rehat kejap leh la..tp tu pun x leh...

6

Salam Ramadhan

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Dah nak masuk hari ke-2 berpuasa…baru la ada kesempatan ibu nak ucapan selamat berpuasa pada semua pengunjung blog ini yang beragama Islam.. semoga puasa dapat mengajar kita erti kesabaran dan sentiasa diberkati Allawh SWT.