Supplement Ibu


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
korang semua mesti ada makan supplement kan untuk kesihatan memasing kan..ibu pun sama..cuma ibu sebenarnya x der la mengamalkan sgt supplement ni..(maksudnya nak makan secara berterusan la..) selalunya ibu ni jenis hangat2 taik ayam sket (tp x bau cam taik ayam ya..) makan 2-3 biji..pastu benti..dah banyak jenis gak la yg ibu dah try..tp semua x abih ibu makan..sejak ibu dah mengalami sakit2 bdn ni..ibu rs ibu kena jugak try mengamalkan makan supplement ni secara berterusan..dulu x ketara sgt..tp sbb ibu dulu x berpantang sgt masa lepas bersalinkan mifzal..hah..skang ni dah rs la..sakit tu la..sakit ni…lenguh tu la..lenguh ni la…abah mifzal gak la yg kena tolong urut..tambah2 ibu skang ni kan bizi je..selalu keje luar….penat drive la..penat berjalan..penat duduk..penat berdiri..huhu..mcm2 la..

skang ni..ibu tgh minum n makan 2 jenis suplement ni..produk2 ni keluaranĀ  Muslimah Shop (Jus Kismis As-Syifa & Gel Lembut Habbatusauda + Garlic)
dulu ibu pernah cuba makan Habbatussauda + Garlic ni….x abih pun separuh botol..ibu balik kg..n tertinggal plak kat kg..pas tu benti..masa makan tu ibu dpt rs la kesannya..bdn rs jd ringan sket la..so smlm..ibu gi Giant, Ipoh.. terjumpa plak..ubat ni..apa lg..beli la..so..pas ni ibu nekad la..nak continue makan..br betul2 dpt rs kesannya kan..
hehe..ibu bukan nak pomot apa pun ni..just nak share..korang lak supplement apa yg korang makan ek…? apa2 pun x kisah kan..asal x memudaratkan diri..sbb tujuannya utk kesihatan jgk….jom kita hidup secara sihat.

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


8 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    Mas —> hehe..tu la pasal..bab perabis duit ok..tp bila nak continue makan tu yg jd x ok..memula tu mmg semangat berkobar2..alih2..setengah botol pun x abih..ihik..

  2. MAS berkata:

    samalah..mas pun jenis hangat2 taik ayam jerr kalau nak makan supplement nie..kejap makan..keja berenti..malas rasanya..kadang2 tu asik lupa..huhu..time rajin tu bukan main beli macam2 jenis..

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    oYa —> wah…home made nya pil ke..lg best kan..

  4. oYa berkata:

    oya mkn pil manjakani..buatan mak sedara..huhuhuhhu

  5. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    mamashasha —> dulu aku pun amik MAB gak bed..dekat 9 bulan kot makan..pas tu aku benti..sbb aku selalu mis makan… kdg sampai 3 hr mis..last2 aku benti jer..huhu..lama gak pastu x makan apa2..skang br nak try makan supplement lain lak..tu la..susahkan nak kasi continue makan jer..

  6. mamashasha berkata:

    sehingga hari ini aku cuma ambik MAB dan scott….yg lelain pernah try alpha lipid tak abis setin aku dah muak…huhu aku pun mcm ko ainey selalu hangat2 tahi ayam…

  7. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    ok..gak tuh..minum nutrifresh,,kalau ainey yg kena minum2 ni..mmg x dpt nak continue la..hehe..selalu sgt benti sekerap jalan..kalau yg pil ke kapsul ke ok lg..leh telan..

  8. alyyani berkata:

    alya nye supplement lak minum air nutrifresh jek. tp ni da stop sebab da abis stok. heheh..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge