1st Time Di Cameron Highland (04.02.2010)


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

walaupun ibu keje kat Tapah..n jarak Tapah nga Cameron Highland cuma 98 km je..n kalau ikut jalan Tapah – Rengit (jalan yg amat berliku2) hanya memakan masa 1 jam sahaja..tp ibu x penah menjejaki kaki ke Cameron Highland sebelum ini..keje kat tapah ni pun dah dekat 2 tahun..tp belum ada rezeki nak ke sana sehingga la..pada 4hb Februari lepas..

kebetulan sebenarnya..x dirancang langsung..asalnya program keje..lawatan ke tapak fertigasi tanaman cili di kg. manjoi, ipoh nga simpang pulai..after lawatan tuh..bos ajak naik cameron sbb dia x pnh lalu jalan ikut simpang pulai..kebetulan lak..ada staff yg asal org cameron..dia la tukang guidenya..so kami pun convoi la..1 nissan frontier, 1 toyota hilux, 1 kembara n 1 van naik cemeron Highland..

huhu..cuaca sanaboleh tahan gak sejuknya walaupun petang..masa benti solat kat masjid brinchang..mengigil nak amik wuduk..airnya sgt sejuk..

ok la..jom la layan gambar tp x banyaknya ibu amik..

 
 :: ladang strawberi yang kami lawati, Raju’s Hill Strawbery Farm..tinggi tempatnya ::

:: ranumnya

:: lazatnya…::

:: apa-2..mesti bergambar dulu ::

:: tgk2 strawbery sambil makan eskem strawbery..sedap n masam sgt ::

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    mas —> tu la..dah jd trade mark sana dah..gi sana sure wat balik strawberi kan..

  2. MAS berkata:

    dah lama xpegi cameron..last pegi tahun 2005..huhu..kalau ke sana xsah kalau xbwk balik strawberi..hmm..tul tue skarang xbrape sejuk dah..genting pun camtue dah..

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    ha ah..aku pun selalu dgr org ckp cam tuh..dulu lg sejuk..tp honestly la..aku sbnrnya x der la rs ca, best sgt cameron tu..pemandangan pun x der la cantik mana..tp boleh la..strawbery aku beli sket je.balik umah..makan ..masam giler..sana manis gak aku rs..

  4. mamashasha berkata:

    aku baru sekali pernah ke cameron….huhu….org kata skrang ni dah tak sesejuk dulu tapi masa aku g sana 9 tahun yg lalu tak bukak aircond pun dok dlm selimut…ape citer…

    best2 mesti ko bawak balik byk strawberi tuh…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge