Seronok Tengok MasterChef Malaysia

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

baru semalam ibu berpeluang untuk tgk program realiti MasterChef Malaysia. al-maklumlah..tv kan sentiasa di ‘conquer’ oleh budak kecik sorang tuh..x de can la ibu n abah nak tgk tv…tapi dek kerana Mifzal Arsyad tidur awal semalam..so ibu ada peluang la nak tgk MasterChef Malaysia..siap nga abah Mifzal sekali join…seronok plak tgk..abag Mifzal pun sibuk duk teka sapa yg keluar utk episode 2..malam ni harap ada peluang nak tgk lg..

Calon-2 MasterChef Malaysia (setakar episod ke-2, tinggal 32 orang calon)

 

MASTERCHEF EPISODE KE-3 (24 Oktober 2011)

Kehebatan 32 peserta yang tinggal diuji lagi dalam Ujian Kemahiran seterusnya iaitu memarut kelapa. Dengan teknik memarut yang betul serta kepantasan memerah kelapa bagi mendapatkan santan yang berkualiti Bagi merebut anugerah 4 apron Masterchef Malaysia, 10 peserta ini dinilai dalam Ujian Ciptarasa yang menggunakan cili kering sebagai bahan utama. Kini tinggal 28 peserta yang mencuba nasib bagi melayakkan diri berada dalam senarai 24 peserta teratas(Top 24).

sumber : Astro.com.my

lain2 ringkasan episod MasterChef Malaysia KLIK SINI

ps : setakat ni ibu lum kenal pasti lg peserta favorite..kena terus ikuti lg Masterchef ni.
 

 1,964 jumlah dibaca,  3 dibaca hari ini

Jom Kongsi!
About Ibu Mifzal 1507 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*