Senarai 10 Model Kereta Turun Harga


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera.

Terbaca info ini di blog wowberita.org. Wah! menarik ini. Bermula hari ini, 10 model kereta (import dan tempatan) akan diturunkan harga sebanyak 0.7 % hingga 11.0 %.

Lima syarikat pengeluar kenderaan yang terlibat ialah Peugeot, Proton, Perodua, Volkswagen dan Honda dan telah mengumumkan penurunan harga 10 model kereta keluaran mereka. Penurunan antara RM449 hingga RM12,775 (0.7 hingga 11 peratus) dalam tempoh Januari hingga Mei tahun ini membabitkan model keluaran seperti berikut :

1. Peugeot 308 (11 peratus)
2. Volkswagen Golf (7.1%)
3. Viva (5.4%)
4. Myvi (4%)
5. Persona (3.8%)
6. Alza (3.4%)
7. Preve (3%)
8. Honda Jazz Hibrid (2.5%)
9. Saga (1.1%)
10. Exora (0.7%)

harga-kereta-terbaru

ps : yang mana nak beli kereta boleh la pertimbangkan model-model kereta di atas. Ada penurunan tu, dapat lah jimat sikit kan. Hehe..ibu? buat masa sekarang ini cukup lah dengan Persona Elegance & Kancil. Tak berdaya nak tambah hutang banyak-banyak untuk barang yang susut nilai nya cepat dan tinggi 😀

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


2 Responses

  1. ajumohit berkata:

    emm samalah ainey, taknak tmbh utang lagi, cukuplah dengan savvy tu 😉
    Jom baca entri di blog ajumohit : Makan di Restoran Pelakon Riezman Khuzaimi, Taman MelawatiMy Profile

  2. Hafizul berkata:

    Wahh bertuah la kepada mereka yang ada hajat nak beli kereta baru..hehe

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge