Rezeki Hari Ini (Google Adsense)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah, ada rezeki hari ini. Patutlah dua-tiga hari kebelakangan, tapak tangan kanan asyik gatal je :p

20130129_151530

Baru kali ke-5 dapat cashout earning Google Adsense ini. Jenuh juga mengumpul. Jumlah minimum cashout adalah sebanyak USD100.

Trafik blog ibu yang tak berapa stabil ini tidak memungkinkan ibu untuk mendapat pendapatan daripada Google Adsense secara berkala. Tetapi tak kisah lah kan. Walaupun jumlah nya tidak banyak, namun ada pendapatan pasif seperti ini, buat ibu tetap tersenyum.

Ibu menggunakan Western Union untuk menerima bayaran daripada Google Inc. Ia sangat mudah dan pantas. Tiada caj tersembunyi. Kebiasaanya, ibu akan ke Bank Rakyat yang berdekatan dengan pejabat ibu. Tidak menunggu lama, Ka-ching!! tunai sudah ada di tangan. Ia amat berbeza jika menggunakan cara bayaran cheque yang memerlukan lebih masa untuk menunaikannya.

Cara-cara menerima bayaran Google Adsense melalui Western Union.

1. Sila cetak Earning Statement selepas mendapat status “Payment Issued“. Bayaran dapat ditunaikan sehari selepat tarikh payment issued.ย 

2. Ke bank / agen Western Union yang terdekat dan mengisi borang penerima wang (header kuning) seperti di atas. Perlu membuat salinan kad pengenalan untuk dikepilkan bersama borang penerimaan wang.

3. Perlu mengisi maklumat diri penerima dan maklumat pengirim (Hendaklah sama dengan maklumat di Earning Statement.

4. Penting! Perlu mengisi No. MTCN (Money Transfer Control Number) atau Payment Number dengan betul.

5. Tunggu, beberapa minit, tunai akan ada di tangan dan bolehlah tersenyum lebar ๐Ÿ˜€

Jom Kongsi!

About Ibu Mifzal 1569 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

Related Posts :8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge