PTK !!


Assalamualaikum wbt

lama gak yek ibu x update blog ni..ok la..ibu dah balik dari peksa PTK..minggu lepas lg..tp lum ada masa nak update lg..balik dari kedah..mmg keje menimbun..x menang tangan dibuatnya..dah hujung2 tahun ni la..semua peruntukkan pakat nak dihabiskan..kesannya kuli cam ibu ni la yg duk kelam kabut nak siapkan semua keje..

ok..berbalik pada PTK..utk makluman..ini merupakan kali pertama ibu amik PTK..kawan opis ibu yg sama pergi peksa nga ibu dah banyak kali amik dah tp lum ada rezeki dpt IV (cemerlang) lg….apa pentingnya PTK ni? pada yg keje gomen..deme tau la apa yg penting nga PTK ni..pada yg x tau..PTK ni merupakan peperiksaan untuk menilai tahap kecekapan penjawat awam dalam menjalankan tugas2 deme la..dulu hanya melibatkan peperiksaan…tp utk silibus baru ni..bukan stakat peksa je..tp kena ada kerja berkumpulan n interview la..lulus PTK ni utk peluang kenaikkan pangkat..tp untuk naik gaji kena dapat cemerlang…huhu..

yang ibu pi kedah tu adalah fasa pertama iaitu untuk peperiksaan sahaja..fasa kedua akan ada buat grouping n sesi interview lak.. fasa kedua tu lum tetap lg bila buat..huhu..makin susahla pada ibu PTK skang ni banding nga dulu..siap kena interview lak..mcm ms nak mintak keje dolu-dolu plak..

so kesimpulanya..peksa PTK ibu yg kat kedah nun..ibu rs susah..huhu..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. kakngah berkata:

    ops!
    kite bkn org gomen.
    mmg xtau la psl PTK ni.

  2. alyyani berkata:

    biasa ujung tahun ni la nak setel macam2 kan. ape2 pun da lepas pun exam PTK ainey tuh 🙂

  3. miemiey berkata:

    susah dahulu akhirnya mesti seng dan cemerlang…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge