Kembali Bersiaran..!


Assalamualaikum…ibu kembali lg..selepas seminggu menyepi..ceh..ayat…hehe..sebnrnya..waktu rehat ni ibu..mengambil kesempatan ini utk mencoretkan sket blog ibu yg dah bersawang ni..

Sebelum tu, ibu nak ucap Selamat Hari Raya Haji pada semua kawan2 ibu yg beragama islam..rsnya x terlewat lg kan..

seperti yg telah ibu maklumkan pd entry sebelm ini..ibu bercuti selama seminggu ke kelantan..hr..isnin lepas br balik ke perak.n masuk opis hr selasa lepas..keje opis sgt bertimbun2..tu yg belum sempat nak mengupdate blog (sbnrnya x der apa gak yg nak diupdate pon)..hr ni pun ibu br selesai mengacarakan satu majlis MoU..n sepanjang minggu depan ibu sgt sibuk..minggu depan satu lg..ibu ke Alor Star plak..ada peksa PTK..aduhai..marah tau..sbb hujung2 tahun ni la nak abih kan peruntukan..nak buat semua..huhu..yg lebihnya..kami la..

laporan bulanan ibu pun lum submit lg ni..hr ni last…petang ni lak..nak prepare brg2 utk promosi esok n lusa..(hujung minggu ni ibu keje)..

adeh..malas dh nak citer pasal keje..bertimbun jer..bila nak surut ntah..

nak citer pasal perjalanan balik ibu ke kg n balik semula ke sini..maaf gmbr ibu x sempat nak snap..skang malas tul nak kuarkan kamera tu..buat pekasam je la..

Ibu sekeluarga bertolak balik dr Sungkai, Perak ke Pasir Mas, Kelantan, kul 8.30 pagi melalui jalan Grik – Jeli..alhamdulillah..x de laluan yg dinaiki air..n jalan pun agak clear..keta pun x banyak sgt..mungkin ramai perantau kelantan x balik kot..n kami sampai ke Pasir Mas dlm kul 5.00 petang..ada la 2-3 tempat kami berhenti rehat..

raya haji tahun ni..mcm biasa je..adik badik ibu pun ramai yg x balik..

pas tu..pada 29hb ibu sekeluarga menghantar adik ibu yg mengajar di Johor…adik ibu kena jg peksa..tiket plak x dak..tu yg ibu pi hantar adik dulu..kami bertolak dlm kul 9.00 pg.. melalui negeri Terengganu dan Pahang..masa kat Kemamam..ya Allah..jem sgt teruk..dari kul 5.00 petang – 8.00 mlm br kami lepas dr jem..3 jam hanya utk beberapa kilometer sahaja..ibu x pernah merasa jem yg sebegitu teruk sebelum ini..last2 kami sampai johor (segamat0 dlm kul 2.00 pg..huhu..sgt penat..ibu sekeluarga..bermalam di johor..keesokkan pg nya..after antar adik ibu ke sekolah..kami bertolak balik perak melalui negeri melaka, negeri sembilan, kl n selangor..

hehe..banyak negeri kan kami lalu..ini br ronda2 malaysia..satu semenanjung pusing..eh..x masuk penang, kedah n perlis..jer..hehe

ok..la..takat tu dulu la..ibu nak sambung buat keje dulu..bye..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


7 Responses

  1. kakngah berkata:

    pernah merasa jem nak ke kota bharu.
    raya haji tahun lepas la..
    nk ke KB jem. nak balk sini pun jem.
    huhuhu!!!

  2. mamashasha berkata:

    salam ainey….selamat kembali mewarnai hari2 ku….ya allah kamoo pun bz ye…takpe relax k….insyallah sumer akan berlalu….wei ko mmg pusing semenanjung! balik kelantan ikut atas peta…balik perak ikut bawah peta!!!such a long journey & hard time tuh!!!saper yg drive?

  3. ibu emy efy eqy berkata:

    selamat bersiaran semula…

  4. el berkata:

    syoknyer cuti semggu
    jalan sakam kome ye
    selamat bekerja semula
    sure mls dah nak start keje kan
    heheh

  5. fazdarazat berkata:

    huu…cerita psl jem hari tu mmg nightmare rasanye kan?ronda2 satu malaysia tu namanye ainey.hehe..mifzal meragam tak dlm kereta.mesti penat punya.

  6. alyyani berkata:

    dari perak ke kelantan lepas tu ke johor. yg best tu korang merasa gak jem teruk 29hb tu ek. sama la dgn kitorg. dari kedah ke kl, makan masa 10 jam. ape2 pun, da selamat pun kan? mesti meriah raya kat kelantan kan?

  7. fazilzura berkata:

    wahhhhhhhhhhhhhh lama betui bercuti sakan …

    emm pehtu rs maleh nak g kejo yek .. huhuhuhuhuhu

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge