Pertama Kali Dapat Sitelinks Dari Google

Petang ini masa buat carian blog KMA di Google, rasa macam ada kelainan sedikit paparannya. Baru ibu perasan. Eh! Dah dapat sitelinks dah. Eh! Seronoknya. Teruja rasa, tapi tak tahu lah selama mana bertahan sitelinks tu. Okay, bagi yang belum arif pasal sitelinkย (sama la ibu pun ย belum arif lagi. Huhu), ibu nak kongsi info mengenai sitelink dari Google dari blog Reliablesoft

sitelinks google
Carian di Google

Sitelinks Google adalah links-links dibawah nama blog atau web yang muncul di hasil carian Google, Sitelink ini sebenarnya untuk pengetahuan rakan-rakan blogger akan dihasilkan secara automatik, jika sebuah blog atau web memenuhi algoritma sitelink yang dimiliki oleh Google. Sitelink diberikan kepada sebuah blog atau web agar pengguna lebih mudah melayari sebuah blog atau web.

Kelebihan Sitelinks Google ni?

Antaranya :-

  • Blog atau website yang mendapat kedudukan teratas bagi sesuatu carian Google.
  • Blog atau website mudah diakses oleh spider.
  • Blog atau website mengalami aliran traffic yang tinggi.
  • Mempunyai high natural search traffic.
  • Outbound links yang useful.
  • Inbound link dari site berkualiti tinggi (bertrafik tinggi).
  • Blog atau website yang berusia setahun atau lebih.
  • Visitor lebih mudah untuk mencari blog atau website tersebut dari carian Google (engine search).
  • Peratus carian oleh spider-spider Google akan lebih tinggi.

BACA INI :ย Dapat Voucher RM150 Dari Pakcik Google

Okay, kira banyak kelebihannya if dapat sitelinks daripada Google ini kan? Memang tak rugi kalau dapat.

 442 jumlah dibaca,  2 dibaca hari ini

Jom Kongsi!
About Ibu Mifzal 1507 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

17 Comments

  1. Salam Ibu Mifzal Arsyad,
    Bila dapat reply, terus saya tengok link yang Puan berikan. terima kasih banyak-banyak. By the way, iklan-iklan pasal travel tu dapat income tak?

  2. Salam untuk mama,
    Boleh tolong saya pasal nak tambah income dengan iklan-iklan? Saya belum faham sepenuhnya. Masih tiada iklan di blog saya. Jemput ke blog saya, manalah tau, ibu dapat bantu kat mana boleh?
    Terima kasih.

    • Thanks..sbnrnya sy x pernah lg menggunakan khidmat google adwords ni..pernah dpt voucher…tp x pernah guna..kalau google adsense biasa la guna..skang pun guna adsense..setakat sy guna adsense ni mmg ok lah.walaupun earning x byk mana2 tp boleh la buat tambah income. ๐Ÿ™‚ yg best sbb dibyr dlm USD tu..so nilainya lg tinggi dr duit RM.

  3. Tahniah.
    Bukan senang nak dapat sitelink tu kan? Kira blog power-power jer dpat ni.
    Tahniah sekali lagi…. ๐Ÿ™‚

  4. owh,kalau macam 2 xdapat la…
    domain nie baru 4 bulan…
    beli dalam bulan 1 hari 2…
    nampak cam menarik je sitelink nie…
    mesti rasa macam dihargai oleh google gak kan?
    wishlist baru nk sitelink gak…
    ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*