Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pertama Kali Dapat Lebih 500000 Pageviews


Hoho, ibu sangat-sangat teruja. Sebab? Ini adalah pertama kalinya blog ini dapat mencapai angka lebih setengah juta pageviews dalam masa sebulan. Lebih 500000 pageviews ini dicapai pada bulan lepas iaitu bulan Oktober 2011.

blog lebih 500000 pageviews

Data daripada Awstat Cpanel

Angan-Angan Jadi Kenyataan

Ketika dulu kala, berblog sejak 3 tahun yang lepas, ibu tidak pernah terfikir pun trafik blog ini mampu mencecah lebih 100k pageview sebulan. Apatah lagi berangan-berangan hendakkan lebih 500000 pageviews dalam tempoh sebulan. Tak masuk akal rasanya. Namun kali ini dapat merasa juga. Walaupun, ibu tidak tahu berapa lama trafik sebegini mampu bertahan. Ya lah, perlu kerajinan sebenarnya dalam dunia blogging ini. Dan, ibu pula tak berani jamin sebab kerajinan ibu ini selalu ada pasang surutnya.

Permainan SEO Punca lebih 500000 Pageviews

Nampaknya, permainan SEO kali ini membuahkan hasil. Kelebihan trafik bagi bulan lepas adalah disebabkan oleh keyword bajet 2012. Memang betul-betul hangat keyword tersebut. Ia merupakan trending dan isu semasa. Ramai yang ingin tahu tentang bajet kewangan yang diumumkan oleh YAB Perdana Menteri Malaysia. Rakyat Malaysia ingin mengetahui intipadi bajet, jadi ramai yang mencari infonya di internet.

BACA INI : Susahnya Nak Capai Target Pageviews

Apa pun ibu sangat gembira kerana usaha untuk meningkatkan trafik blog tercapai. Dan, jangan salah faham niat hati. Entri ini sekadar pembakar semangat dalam dunia blogging.

 

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. sara berkata:

    teruja tgk..sy pun nak capai camni jugak..
    Jom baca entri di blog sara : Tiada jaminan lagi saya akan berkahwin dengan Dia – Diana AmirMy Profile

  2. puanbee berkata:

    tahniah ibu ,

    bab pasang surut saya setuju hehe .. now tengah mood malas update blog

    • Thanks..blogger lain dh lma merasa..sy br nk rasa…hehe..

      Tu la..mmg ada psg surut..lg pun sy skang sgt terhad ms online..pc n laptop rosak..mood pun rosak gk..selit2 update kt opis je..huhu

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge