No Mood La!!


hmm..dek kerana kesakitan gigi yg lum ilang…mmg ibu x der mood ari ni nak keje..tp still dtg opis..sbb semalam ibu dah cuti…kalau ikut hati mmg nak cuti lg..tp uhuk..

pening2 n sakit kepala..dah reda..yg belum reda gigi je…nak cabut..doc suh tunggu x sakit br mai cabut semula..makan ubat je al dulu..ni la bahananya kalau x jaga gigi betul2..ihik..

ha..nak citer gak..td kan..masa hantar mifzal kat pengasuh..pengasuh ada tanya apa pasal semalam amik cuti? mabuk ke? (means pregnant la tu)..ihik…napa ya..ramai org tanya ibu pasal hal ni..mungkin mifzal dah besar kot..dah leh jadi abang dah kot… cuma kesediaan kami utk terima org baru blm ada lgi..tp kalau dah rezeki mmg la x tolak…

seblm ni pun..ibu ada bertanya jgk pada abah..nak tambah ali keluarga ke..abah jwb buat masa skang ni..biar la dulu..kasi adik (mifzal) besar n puas bermanja dulu..ok..kuasa veto dah buat keputusan..so ibu ikutkan saja..

cuma kengkadang keinginan tu mmg ada..teringin nak pregnant..nak rasai kembali perasan n pengalaman indah tuh..ibu kagum nga kengkawan yg br tambah ahli keluarga ni..seronok kan..giliran ibu ntah bila plak menyusul..insya Allah..bila ada rezeki nnt..

aduh..sakit gigi ibu kembali menyerang..benti dulu..ada masa sambung lg..uhuk..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


16 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to ibu umairah : tu la pasal..sakit gigi leh sakit satu badan campur nga sakit hati sekali..sb sakit gigi..uhuk..

    to dayah : kalau ada berita itu..akan ku khabar kan pada dunia dayah..x soroknya..tp skang lum ada lagi..

  2. Dayah berkata:

    Ainey, klu berisi jgn lupa khabarkan berita gumbire itu ya..!!

  3. ibu_umairah berkata:

    banyak sakit yg tak suuka adalah gigi!!!!!paling ngerikan……..

    mood happy akan terus bertukar moody

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to alya..ya betul..sian nengok mifzal x puas bermanja lg..

    mmg rs x selesa alya..nak makan pun x lalu..takut tambah sakit..

  5. alyyani berkata:

    mifzal kecik lg. mane puas nak manja2 dgn ibu dia.

    oh, sakit gigi mmg mengalahkan sakit2 yg lain. rasa tak selesa kan?

  6. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to bed : hehe..la shasha kan dah besar..dah leh jadi kakak dah..ihik..

  7. Bed berkata:

    ohhh ainey tak buleyyyyyyy lagi ooooo
    bior le shasha beso sikit lagi…

  8. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to jue : teringin jue..tp asben blm nak lg..kena tunggu lampu hijau asben br on..ihik..

    to ryn : ha ah ryn..semua pd rezeki kan..ada rezeki ada la tuh..insya Allah..ada rezeki kan..

  9. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to zura : tu la pasal..mmg aku x leh tido semalaman..pastu duk jerit2 sakit sambil nangis..mifzal dgr aku duk meraung tuh..dia mai cium mulut aku..haha..gud boy..kesian kat ibu ya..

  10. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to bed : wah..syoknya asben ko dah kasi lampu hijau tuh..apa lg..
    ihik..aku mmg teringin..tp..tetap ada tp gak..uhuk.

  11. KasiH berkata:

    Biasalaa tu ainey…bila tak kawin ty bila nak kawin…bila dah kawin ty bila nak ada anak…bila dah ada ank ty plak bila nak tambah…kire cam ayat std laa tu…

    daku ni dah berapa ratus kali org ty…so, jwpn aku belom rezeki..derang nak kata ape kan..

  12. Jue a.k.a Ibu Iman Zafran berkata:

    kak.., nk tunggu baper lama tuee.. cepat2 la dapatkan adik untuk mifzal.. mifzal ada kawan la nnt..

  13. fazilzura berkata:

    adehhh
    kalau sakit gigi leh sakit 1 bdn .. cz urat2 kat situ hhuhuhuhuhu

    **8 ala kalau dh ado rezeki tu .. terus kan je .

  14. Bed berkata:

    laki aku dah ckp….dah settle rumah ni boleh la awak plan nak pregnant bile!!!!wahhhhh hint tu…betul2 atleast sepasangkan…

  15. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to bed : mmg harus teringin bed..nak anak lg..sorg mana cukup..paling komang kena 2..tp x per..tunggu waktu sesuai….

  16. Bed berkata:

    aduyaiii sakit gigi yg aku paling tak suke……ape nak pregnant lagi???best kan tgk kengkawan dah tambah ahli…takpe nanti turn kite lak…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge