Niat Puasa & Doa Berbuka Puasa Di Bulan Ramadhan


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Dah nak puasa pun kita..sekejap je rasa berlalu puasa tahun lepas kan..Insya Allah kalau ikut jadual, hari sabtu ni 21 Julai 2012, jadi lah kita berpuasa.

okay, ni ibu nak share niat berpuasa dan doa buka puasa.

Niat Puasa 

Untuk Sehari

Untuk Sebulan

boleh pilih nak niat yg mana satu..niat tetiap malam boleh..sebulan terus pun buleh….kalau nak senang n takut terlupa..niat terus puasa utk sebulan.. 😀

Doa Berbuka Puasa

ps : selamat berpuasa ya.. 😀

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. Hafizul berkata:

    Yeahh nanti nk hafal yang sebulan ni..tahun lepas hafal dah..tahun ni tak ingt dah le..haha
    Jom baca entri di blog Hafizul : Aku, Cik Tom dan AlexaMy Profile

  2. zie fauzi berkata:

    hari pertama puasa kami sekeluarga diperantauan… ikut abah alya kursus…. 🙂
    Jom baca entri di blog zie fauzi : Jumpa Tauke KainMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge