My Name Is Tomomi?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


“Ohayo Gozaimasu…genki desuka? atashiwa genki desu. atashiwa onama e wa tomomi desu…”

(Terjemahan : ” Selamat Pagi (alamak..dah tengahari..pagi pebendanya…) apa khabar? saya baik, nama saya tomomi “)

hehe..ingat lg ibu sket2 ckp bahasa jepun ni..ingat skill dah hilang dah..ya la..lama dah belajar nihonggo ni..tahun 2003..kalau x silap..itu pun elementry level je..nak sambung tp sensei Tamami pulak tukar..sensei lain x best..hehe..sbb ckp melayunya kurang jelas..

ok..ibu nak tunjuk ni sebenarnya

ada applikasi kt Facebook pasal nama jepun kita n maksudnya..kalau nak try klik link bawah ni..

http://apps.facebook.com/whatsyourjap_lnvaxv/?retake=1

” atashiwa onama e wa Tomomi desu..anatano onama e wa nan desu ka?”

(“nama saya Tomomi, nama awak apa?”)

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


1 Response

  1. Izan Ishak berkata:

    ibu, kena praktis selalu ni.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge