Minggu-minggu Ibu Yang Bizi


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
hmm..korang pasan x kat  bawah banner blog ibu tu ada nota saya & keje saya..kalau korang pasan..jadual keje ibu agak padat kan..dr awal bulan hingga hujung bulan..huhu..
tghari td ibu baru je abih meeting bersama usahawan felda…sblm tu 2 hari ibu ada kursus bersama pneroka felda berkaitan projek edible garden..minggu depan abih cuti ry cina..tiap2 hari ada program..jawabnya x masuk opis la ibu..minggu ni n minggu depan..minggu satu lg pun baper hr je ada kat opis..
kdg2 ibu rs sgt penat..bila banyak program mcm ni..fizikal n  mental penat…ya la kesana ke mari..ibu ni plak jenis yg suka duk pejabat..duk ngadap pc 24 jam pun x per..huhu..tp tu la hakikat keje ibu..yg kena ibu laksanakan..dah tanggungjawab kan..
tp x per la..kdg2 ada jgk time seronoknya..bila gi kursus n meeting ke..selalu la dpt hamper n cenderahati derang bg..ya la sebagai mengenang jasa pelaksana @ urusetia kan..tp bukan benda2 tu sgt yg ibu nak..cuma ibu x suka bila kita berkeja rs terkejar..itu nak buat…ini nak buat…huhu..
tp tu la..bila pikir2 dpt tolong bangsa kita untk berjaya..rs cam bangga pun ada jgk..tp apa pun semua itu adalah tugas yg telah diamanahkan kepada ibu dan staff yang lain…so kena la buat nga hati yg ikhlas kan..
:: ini hamper kursus semalam ::
 :: ini lak yg cenderahati program pagi td ::
ps : setiap kali buat program dpt cenderahati cam ni sapa x nak kan..hehe
Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


7 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    noor afzan —> tq..sudi2 la singgah selalu…

  2. noor afzan berkata:

    salam singgah..

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    el —> hehe..tu yg best kalu ada program kat luar cam buat kursus kt usahawan..byk la dpt produk2 IKS ni..derang mmg bermurah hati..itu la el..dah keje kan..tp kdg2 rs cam x ikhlas kalau rs penat kan..

    mamashasha —> sama la kita bed..bila nak berakhirkan..bulan depn pun dah byk program yg masuk kalendar aku..huhu….aku selalu dpt hamper free bila anjurkan kursus

  4. mamashasha berkata:

    minggu ni minggu bz ku jua…..haha bilakan ini sume akan berakhir…..wahhhh ko bestnye dpt makanan….

  5. el berkata:

    wahh byk brg ko dpt..syok betul..hehehehe
    sibuk betul ko yer..heheh nk wat cm mn dah keje ibu cam gitu ye dak…kdg2 tu bosan kan keluar jer..mlm je leh nak ngadap pc…huhuhu

  6. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    tinie —> hahaha…aku sanggup tinie..sbb aku suka explore apa yg ada dlm pc nga tenet..tp kalau dah ada laki nga anak ni mmg x dapat la nak lelama dpn pc ms kat umah..tu la..dah keje kan..nak x nak kena la buat jgk..

  7. Tinie a.k.a Ibu Fatin berkata:

    aku pun sanggup menghadap pc 24 jam 🙂

    xper la kj penat sikit untuk mencari sesuap nasi 🙂

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge