Domain Baru


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Akhirnya….. Blog :: Keluarga Mifzal Arsyad :: telah mempunyai domain sendiri

www.keluarga-mifzal-arsyad.com

kalau korang nak tau kenapa blog ibu agak huru hara sket layoutnya..sbb benda alah ni  la..ibu nak redirectkan blogspot ke domain baru ni….memula ingatkan leh adjust sendiri settingnya..punya banyak kali ibu duk add ‘CNAME’ record nga ‘A’ NAME record google ni kat DNS server domain ibu tuh..upernya x leh add cam tu jer..terpaksa gak mintak tolong admin yg ibu beli domain tuh..

ok la..skang ibu dah puas hati dah..sbb ada domain sendiri dah..ihik..layout pun dah diedit balik dah..huhu..penat gak wat benda alah ni upernya..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


8 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    mamashasha –> hehe..

  2. mamashasha berkata:

    wow…..cayalahhh ainey….patut lah……

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    alyyani —> ha ah..mmg kena bayar..kalau domain sendiri..yg free tuh subdomain cam blogspot ni, wordpress..

    ryn —> aku nyer ni byr annually..RM40 sethn..

  4. Ryn berkata:

    byk plak….bayar…salah eja..hahahaha..

  5. Ryn berkata:

    byk mthly ke atau annually?

  6. alyyani berkata:

    baru nak tanya. maknanye kena bayar la kan setiap tahun? ainey ni mmg terror bab2 nih..

  7. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    ryn —> hehe..tima kasih..kelebihan ada domain sendiri? hmm..bergantung pd individu la..pd aku lbh kepada kepuasan..sbb dah x guna subdomain blogger dah..rs cam ada identiti sendiri..hehe..setakat beli domain mmg x der apa sgt sbnrnya..kalau cam kita nak build laman web pakai domain kita..kita kena beli pakej yg ada control panel (yg ada storage..cth 500MB..hehe aku x reti nak explain..yg ni rege mahal sket la..)

  8. Ryn berkata:

    tahniah…tahniah…

    ainey, ape kelebihan ada domain sendiri nih?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge