Mifzal & Makanan


ada satu perkara lg yang selalu buat ibu susah hati…mifzal sgt..sgt memilih makanan…susah nak tgk dia makan dengan seleranya..mcm2 dah ibu cuba..walaupun makanan tu dia suka..tp kuantiti dia makan tetap sket..

ibu dah bagi mifzal supplement utk bgi tambah selera makan..alhamdulillah…better sket dr sebelumnya..cuma selera dia jd menurun balik lepas demam br ni..even susu pun dia dah kurang minum..biasa malam 2-3 botol susu..skang nak abih 1 botol tu pun payah..siang hari pun kurang menyusu…makan lak..suap makanan yg dia suka pun x mau bukak mulut…

aduhai..risau ibu tgk badan mifzal makin susut..

pst : ibu nak cuba kasi susu sustagen kat mifzal..tgk iklan sesuai utk bayi (bayi lg ke mifzal ni..) yg kurang makan..ok ke? ada sesapa yg bagi susu tu utk baby?

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


14 Responses

  1. kakngah berkata:

    syian nyer mifzal.
    risau kan ank xnak mkn sgt ni
    rasa mcm tak cukup supliment utk dia.

  2. mamashasha berkata:

    alhamdulillah syukur…susah ati kalau anak tak selera makan or menyusukan…semoga mifzal bertambah sihat…

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    bed –> mifzal dah ok dah..smlm menyusu abih 3 botol sambil tido…makan lak..cam biasa la..mmg susah nk tgk mifzal mkn byk..tp he's get better la skang ni..

  4. mamashasha berkata:

    ainey…aku pun taktau lah nape blogspot marah kat aku kot….abis tu mifzal dah ok belum ni?

  5. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    el –> ya ke el..aku wisau je mifzal je yg cam tuh..sbb aku tgk anak org lain..selera je makan..kalau la sbb nak pandai sesuatu..aku hrp..mifzal pandai ckp..huhu..

    ryn –> tu la..ingat nak try..tunggu abihkan stok nespray ni..msh ada 2 pek lg..adam pun sama ek..aku wisau..tkt anak aku je cam tuh..

    nome –> tu la..bg supplement tu mmg membantu..mifzal pun ada tmbh gk selera dia pas makan champ tuh..tp pas demam jd x mau makan plak semula..huhu

    ieda –> kalau kuat minum susu tahan lg ieda..ada gk dpt tenaga dr susu tuh..ni susu pun kurang..huhu

    chekuna –> madu ek..lum pernah try kasi lg..leh cuba ni..

    bed –> aku ada gak tgk mulut mifzal..kot2 ada ulser..tp x baper nampak..sbb dia x mau bukak luas..dia ingat aku nak sumbat ubat kot..ko dah komen ke bed semalam..ala..sian ko..cemana leh hilang ek..aku pun x letak verification word dah..kalau tekan button catat ulasan tuh..terus masuk sepatutnya..

  6. Bed berkata:

    ya allah sian kat mifzal….cuba tgk dlm mulut takut ade ulser je….mmg kalau tgh demam or br nak baik budak nye selera susah sikit….kite nak paksa pun pada2 lah kalau kite demam tekak pahit kite pun takde selerakan….AKU BENGANG LAGI DGN BLOGSPOT NI AINEY AKU DAH KOMEN SMLM TIME TU TAKDE SAPE KOMEN LAGI TAU KAT N3 KO NI…ALIH2 KOMEN AKU TAK KUAR PUN….AMPEH TUL!!!

  7. ~chekuna~ berkata:

    hai ainey.. masa luqman umur setahun lebih mcm tu lah… susu kurang, mkn memilih… tapi sejak bg madu..sehingga skrg..alhamdullilah..selera bertambah..jarang sakit demam..cubala bg madu..

  8. ieda berkata:

    ermm mmg budak2 ni mcm ni memilih mkn,samalah dgn amsyar tu mkn dia susah sguh.cuma kuat minum susu jer..

  9. nome berkata:

    hyhuhu..ni sumer dah jadi kat anak aku leesya…mmg ada satu aritu dia sawan x mo minum susu ngan mkn…mmg kurang sgt2…tp bile jmpa doc pakar, dia bekalkan vitamin tuk tambah selera mkn…alhamdulillah ok sket selera dia…tp mmg bab mkn skrg ni payah la…

  10. Ryn berkata:

    sustagen tu pn ok…mcm complete gak laa kan…try laa ainey..

    tp budak2 memg suka memilih mknn even dia suka mknn tu…aku phm kerunsingan ko itu…sebb kadang2 aku pn mengalami masalah yg sama…

  11. el berkata:

    budak2 mmg cam tu
    anak aku pun kdg2 tu xmo mkn
    xpelah mayb dia nak pandai pape la tu

  12. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    zura –> tu la..mungkin gak..kalau tgk gelagat mifzal makan..mula2 suap..dia bukak mulut kecik je..pastu bila kena makanan tu kat lidahnya.kalau x sedap..terus dia tutup mulut..huhu..

    alyyani –> tu la…sbb kuranag minum susu yg tambah risau ni..

  13. alyyani berkata:

    kalau tak mau makan, minum susu cam biasa or lebih ok lagi. tp ni susu pun susah nak abis ye. cmne ye. takut gak kalo nia jd cmni nanti. nia skang time makan pun gitu2 je, bukan habis 1 meal pun..

  14. fazilzura berkata:

    emmm .. ainey, myb dia tgh dok mencarik pe yg dia suke makan kut..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge