Mifzal Arsyad & Ibu


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


entry ni auto-publish ya…ikut masa tulis entry ni dah 3.59 pagi

lewatnya tido? sure ada yg tanya cam tu kan..? hehe..bukan la..ini ibu br bangun tido ni..haha…kul 9 mlm lebih td ibu tidu awal sbb sakit pala..dah telan panadol tu apa kg…zzzz la…

sekali dekat kul 4 pg td…abah kejut..suh bangun..gantu abah layan mifzal..abah plak ngantuk….adeh…mifzal..mifzal..kul 3.00 pg pun still aktif lagi…masih x mau tido..walhal..dia last tido petang td bangun kul 5 ptg lebih….kalau budak lain dah lama dah zzzzzzzzzzzzzzz…..!!

last2 ibu paksa dia tido..nsb baik la x banyak ragam tido kali ni..kasi susu..suh naik baring atas katil..dlm 10 minit cam tuh dah lena…huhu..selalu biasanya 30 minit duk dodoi pun leh bangun balik tau..kalau mood dia x mau tido w/pun jam dah kul 3-4 pagi…nasib baik esok still cuti..

pernah gak jd hari kerja…3-4 hari lepas la..kebetulan plak malam tuh..mifzal masuk tido awal..kat umah pengasuh dia x tido petang…so balik umah..merengek nak tido..dlm kul 12.00 mlm lebih mifzal masih tido nga lenanya..so ibu ingat malam tu mifzal akan tido sampai pagi la…sekali dlm kul 1.30 pg..ibu dah siap landing sebelah dia..n baru je nak lelap mata..mifzal terjaga…terus tarik tangan ibu suh bangun…ajak kuar bilik..dah kuar bilik tuh apa lg..layan mickey mouse la sampai kul 6.00 pagi…paksa tido x naknya dia..dah susah ibu nak bersiap gi keje..mifzal ni ada kdg2 mood dia nak berkepit je nga ibu…masa tu mmg susah la nak buat apa keje…hari tu nak tau mifzal tido kul berapa? masuk dlm keta nak hantar ke umah pengasuh…br la mata dia nak pejam….dlm kul 7.30 pg…pas bantai tido sampai ke tengahari…n ibu plak..seharian la x tido..huhu

ntah la..ibu rskan..cam dah jadi tabiat plak si mifzal ni aktif tgh2 malam….tp siang pun kalau time dia x tido tu pun aktif jugak…huhu..wisau mengenangkannya..

ok la….out of topic…ni ibu nak share gambar2 mifzal plak…rsnya yg ni lum dipublish lg kot..


ps : 12.00 tgh – entry ni publish…ibu tgh buat apa ya? kat Ipoh ler ni…teman abah amik modul kt OUM cawangan Perak…pastu nak gi tgk wayang…hehe

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


5 Responses

  1. Nurshahfamily berkata:

    lambatnyer tido… leh la geng ngan irfan hehehe… dr kecik sampai la ni tido lambat saje huhuhu… nasib la ayah dia ade … so umi leh tido hahha…

    sempat tengok wayang ye dia…. nur dah nak 2thn tak masuk wayang huhuhuhu

  2. fazilzura berkata:

    beb . lambat nye mifzal tido ..

    x pun , siang jgn bg dia tido .. cm akil mmg x tido siang .. kalau idok , huhuhuu pengsan nk melayan ..

    now limit akil smp 1 pg.. cz dia kene tgk cite SHAUN THE SHEEP b4 tido ..

  3. Lepat Pisang berkata:

    Sabarlah kak..nak buat macam mana..tak per..biar dia aktif..kalau tak aktif,risau pulak..he..he..

  4. suhida berkata:

    cian ainey..sabo la ye..mcm2 karenah anak..yg pelik2 pun ado…

  5. mamashasha berkata:

    ya allah lewat nye ainey…aku ingat shasha paling lewat…ade ke pkul 1.30 dia relax lagi….siang kadang tu susah betui ajak tido kalau weekend aku biar je dia tak tido siang senang mlm nnt tido awal blh la aku buat keje rumah…paling lewat pkul 2 pagi dia tido….kadang terpikir jugak normal ke anak jadi cenggini sebabnya bb below 5 years tido kene cukup tau penting utk tumbesaran dia….hehe

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge