Menu Semalam


Ceh! Menu semalam, macam ibu masak sahaja. Hehe. Walhal, semalam ibu bercuti daripada memasak. Huhu, kemalasan dan keletihan telah melanda.  Lagi pun semalam ada pasar malam belakang rumah ibu. Mula-mula, ingat hendak beli saja makanan dekat pasar malam itu, tetapi last minute tukar perancangan. Abah Mifzal hendak belanja ibu makan chicken chop. Wah! ibu dah terbayang kesedepan menu western. So, selepas solat Maghrib kami ke Restoran Teratak yang terletak di Bidor. Lebih kurang 17 kilometer dari rumah kami.

Sumber gambar : Google.

Restoran ini turut menawarkan masakan cina selain daripada masakan barat. Boleh tahan juga harga makanan yang dijual yang bagi ibu affordable dan sesuai dengan kualitinya. Dibuka bermula petang hingga ke lewat malam.

Menu Semalam @ Restoran Teratak, Bidor

Lupa ibu hendak ambil suasana di dalam restoran ini yang agak meriah dengan pelanggan. Hanya gambar menu dan Mifzal sahaja yang ibu tangkap. Hehe. So, layankan sahaja.

Chicken Chop : rasanya boleh tahan juga.

Adik tengah tunggu chicken chop.

Mifzal : “Eh! Ibu ada dagu dua”.

Mifzal takut pada uncle Chinese sebelah meja 😀

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


7 Responses

  1. kakngah berkata:

    aduh.. lama dah tak pekene cikencop. selalu mkn cikencop kt kedai mamak je… hihihi!!

    hhhmm.. sesekali mmg ada angin malas masak bila bdn penat sangat..

  2. ZiE berkata:

    takot ngan cina sebelah ye? napa tu

    • Ibu Mifzal berkata:

      asalnya mifzal duk main ba..ba..cak nga cina tu..pastu tetiba mifzal tarik aku nak dukung..x mau duk dlm kerusi baby tuh..mungkin cina tu sengih menyeringai kot..ekeke..

  3. elly berkata:

    aah cntik baju mifzal… bley pinjam? hehehe

  4. KasiH berkata:

    ko saje je kan tyg chop2 tu…terliur aku…hahaha..neway, cantik arr baju mifzal..i likeeee…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge