Menguji Kesabaran Betul Lah!!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

aduhai……mifzal..mifzal..apa dah adik buat semalam?

kisahnya begini…semalam dlm kul 10.00 mlm ibu sgt2 mengantuk n tertido kat atas tilam angin depan TV..masa tu mifzal dah bangun dr tido dia sblm maghrib td…abah mifzal pun masih belum tido r gak lg..cam biasa la..anak-beranak tuh..kalau x kul 2-3 pg mmg x kan tido..

dlm kul 2.30 pagi..ibu terjaga..dr tido yg lena..ibu tgk..lmpu masih terpasang..tv pun masih terpasang…tp suara mifzal nga abahnya x kedengaran…ibu pun pelik la..x kan la dua beranak tuh dah tido awal..

alih..alih..ibu bangun je..ibu ternampak la budak mifzal ni..tgh duk main air sinki..dia wat cam kolam air plak….menjeritla ibu panggil nama mifzal..terkejut la mifzal..

abih satu dining hall tu banjir…air melimpah…nga baju mifzal pun dah lencun kena air….adusssss…geramnya…ibu tercarai2 abah mifzal..mana lak abah mifzal ni..rupernya sedang lena dibuai mimpi dlm bilik…

ibu terus kejutkan abah..suh bangun..suh tgk apa anak kesayangan dia dah buat…..gerammmmmmnya ibu!!!!
:: ni gambar lama..bukan gambar semalam… ::

hish..ms tuh pun ibu dah jd incredible hulk dah..mmg merasala mifzal kena cubit….ms tu dah tgh marah kan..abah pulak kena bebel nga ibu…dah nak tido tuh..kejut la ibu..boleh ibu tgkkan mifzal..pas tu abah ckp dia tertido jgk..pas solat isya’….

aduss…bila mifzal dah nangis kena marah nga ibu tuh..timbul plak rasa kasihan…itu la hati keibuan…x sampai hati nak marah2 lebih2…huhu…

last2 ibu tutup semua lampu…salinkan pakaian mifzal..pas tu tidokan mifzal..masa tu ibu lum lap lg air banjir tuh..ibu biarkan je dulu..satu karpet dah lencun dah..meragam jgk la mifzal sbb kena paksa tido….

after mifzal dah tido ms tuh dlm kul 3 lebih..br la ibu uruskan air banjir tuh..tu pun separuh jalan..sbb letih memulas mop..sampai sakit tangan ni..huhu..lantak la..biar abah plak yg sambung…huhu

sebanrnya dah banyak kali mifzal main air kat sinki tuh..tp sempat ibu larang sbb masa dia main tuh ibu ada..smlm mmg heaven la pada dia..x dak sapa larang…hish..geram la…huhu

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. nasz berkata:

    haha, budak bila tak de sape monitor, itu la jadi nye

  2. mommyYen berkata:

    sabar mama..anak-anak memang sgt mguji ksbrn kita kan..

  3. Umi Nuha berkata:

    kul 2pagi mifzal lum tido? huaaaaaaaa..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge