Menan Baru Mifzal Arsyad


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


seperti yang dijanjikan oleh abah mifzal..petang semalam..kami pun sepakat la nak pi cari & beli menan baru untuk mifzal…aci lakan..ibu dan dapat handphone..abah akan dapat handphone..n skang mifzal pun dapat jugak..menan barunya..motorsikal yang pakai bateri..hehe..apa namanya ek..jab nak tgk….remote motocycle..hehe..RX-1 lg…cam motor besar lak…haha..brand x dak plak…ala bukan yg branded hehe..

:: ini la ghupernya menan baru mifzal ::

menan ni pakai bateri yang boleh dicharge semula..sekali charge..tokei tu ckp jgn lebih 12 jam..bateri tahan 2 jam jika guna secara berterusan..asalnya nak beli yang keta..tp tgk rege leh tahan jgk..RM300 ke atas…so..bincang2..tgk bajet..abah ckp..beli yg motorsikal ni udah la ya..hehe..ok la abah..terpulang la..duit abah..bukan guna duit ibu..kalau guna duit ibu..ibu beli push car yg rege 30 inggit tu je…eh itu dah ada dah beli dulu..letak kat umah pengasuh..hehe..harga asal RM239…tawar menawar ngan tokei kedai tu dapat la RM220..sket je kurang uhuk..tp abah setuju plak nga harga tu..so kami angkat la…

lum sampai umah lg..mifzal dah teruja nak naik..pas tu asyik duk tekan button yg kuar music tuh..dalam keta duk joget2 layan music tu..haha..sambil pusing2 tayar..

sampai umah..mifzal duk la kat atas motor tu..tp x pandai tekan dia punya pedal..so x la bergerak..nak kena abah tolak..

:: mcm amatur je bawak motor..ibu pun x pandai dik bawak motor lg..huhu ::
:: sorry mutu gmbr x berkualiti..terambil ms setting non flash ::

agaknya sbb x pandai nak bawak motor tuh..mifzal cam boring je..alih2 dia suh turunkan..n thegn dia tolak kan tangan je..huhu..

:: kusyuk menolak motornya..ibu panggil pun x pandang ::

duk suh mifzal naik..dia x mau..haha..alih2 yang naik …..

:: ihik..mifzal paksa abahnya tunjuk demo cemana nak guna motor ni..haha ::
:: ibu : ” abah jgn duduk..motor tu leh tampung berat sampai 30 kg je.. abah dah lebih skali ganda dah..kalau ibu x per la..haha!!” ::

:: oit..dak tecik ni..x mau naik..haha…sonok dia tgk abahnya menolak motor tuh….uhuk ::

apa2 pun..harap mifzal suka ngan menannya..n harap bertahan lama..selalunya dipomennya..huhu

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


5 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    zura –> hehe..ada rezeki sket..leh la beli..huhu..

  2. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    bed —> huhu…tu la standard la rege dia..kalau kereta lg mahal..dulu mmg abahnya ckp nak belikan yg kereta..tp lebih dr bajet..x jd la..tu la..sekali sekali je bed beli ni..bukan selalu beli yg mahal sket..selalu beli menan murah je..x kisah la kan..

    nur –> hehe..mifzal x suka naik la plak..suka main tayar..pelik betul…pasal topi keleder..kan..masa nak kuar dr kedai tuh..mifzal duk tunjuk atas sambil sebut ball..bali..ainey pandang atas tgk topi keledar budak tuhkan..terpikir gak eh adik ni nak topi keledar ke tp sebut ball..bal..upernya sebelah topi keledar tu..ada tergantung bola..huhu..minta tul mifzal nga bola..uhukk..

  3. fazilzura berkata:

    FULAWEIII .. besh nyeee

  4. Nurshahfamily berkata:

    bestnyer mifzal dpt motor hehehehe…. pasni leh la jln2 naik motor… jgn lupe topi keleder tau…

  5. mamashasha berkata:

    bestnye mifzal dpt motobike tuh…..220 tu…tapi moto yang mcm ni mmg mahal ainey tak kisah la kan utk anak kadang2 kita jadi tak berkira yang penting kita nk tgk anak kita happy…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge