Ke Hospital


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Petang semalam ibu, abah n mifzal arsyad ke Hospital Slim River, melawat pengasuh mifzal yang dimasukkan ke hospital keran penyakit kencing manis..kaki luka dan demam yang x kebas.

:: gambar diamik masa dah nak balik..::

dlm kul 5.30 ptg, ibu balik dari keje, pastu amik abah kat umah..kendian terus ke umah pengasuh amik mifzal..masa ibu sampai tuh, hanya anak pompuan pengasuh yang umur 12 tahun je ada kat umah nga mifzal 9tgh tido masa ibu dtg amik tu), suami pengasuh nga anak pompuan dia yang br pas spm nga anak lelaki dia semua ke hospital.

ibu pun ajak la anak pengasuh tuh ikut sekali gi tengok mak dia..sampai hospital dlm kul 6.15 ptg…ibu naik atas nga anaknya je..mifzal nga abah tunggu kat lobi..upernya skang budak x leh naik atas.. ramai gak yang melawat pengasuh masa tuh..sedara maranya..kesian ibu nengok pengasuh mifzal..pucat je mukanya, kakinya berbalut..katanya, doc dah lapah dah kulit nga isi tapak kaki yang bernanah tuh..huhu..ibu teringat mak ibu dulu..pun ada kencing manis gak..tahun 2003, masuk ward sbb luka dikaki gak la..sampai skang luka tu x masih ada kesan…

suasana pun agak sedih masa tuh..sbb bila pengasuh tahu mifzal ada kat bawah, ibu tgk sebak je muka dia..dia ckp rindu nga mifzal dah 3 hari x tgk ni..ya la..mifzal mmg rapat nga pengasuh dia ni..

masa ibu borak2 nga dia..mmg dia ckp dah lama demam sbb luka kat kaki dia tuh..tp dia x mau ke hospital masuk ward sbb x mau jauh nga mifzal..last2 x tahan gak..terpaksa la masuk ward jugak..

mmg ibu tahu dia sakit kaki..tp ingat x de la teruk sgt..lg pun masa tu pun..anak pompuan dia yang br pas spm tu yg banyak menguruskan mifzal…dia pun x de bgtau apa..ckp x yah antar ke..terkejut jgk ibu bila tau dia masuk ward..

ibu pun rs serba salah gak ni..kesian, pengasuh tu x de sapa tunggu kat hospital..skang ni ibu still hantar mifzal kat anak dia..ibu tanya suami pengasuh tuh..x per ke hantar mifzal ni..sbb kalau derang x leh jaga buat masa skang..ibu nak hantar ke mak mentua ibu..sbb kesian la pengasuh x der sapa tunggu kat hopital…pastu suami pengasuh tu ckp..x per..hantar je..anak dia leh jaga..

so korang rs macam mana? ibu patut hantar lg ke mifzal kat umah pengasuh? atau hantar ke umah mentua dulu sementara nak tunggu pengasuh sembuh? serba salah rs ni..

ps : ibu pun x baper harap la kalau derang tinggalkan mifzal nga anak yg masih sekolah rendah tuh mcm semalam..wisau gak kalau jd apa2 cemana?

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    zura –> aku dah 2 hari dah antar anak aku kat mentua aku..hehe hr ni br sempat nak jawab komen korang ni..tp td suami pengasuh aku tepon..ckp pengasuh aku dah kuar ward..cemana eh..nak hantar ke x yah dulu? aduh pening gak ni..

    nome —> tu la nome..tu yg ainey antar umah mak mentua skang ni..tp tu la..udah pengasuh kuar hos;pital ni cemana plak eh?

  2. nome berkata:

    lahai ciannyer pengasuh mifzal…bg pendapat mie, elok ainey antar sementara kat umah mak mertua…takut suami pengasuh tu nak ulang alik ke sepital…takut mifzal terabai plak…

  3. fazilzura berkata:

    ainey >> rs beter anto umh mertua le dulu , bior bby siter tu baikk betul2.. kang dok anto dia x sihat lg cmner tu >? x kan nak hrp anak dia … sian plak anak dia…

    ** cm bby siter akil le.. winduu sgt2 nak tgk akil .. 2 bln cuti berpantang

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge