Huwaaa….Sakitnya!!


uhuk….niat dihati mmg nak cerita pasal raya..tp kena tangguh lg…keadaan ibu yg x berapa selesa ini membataskan ibu..huhu..ayatnya..

ibu sakit tekak ni…tercekik tulang ikan tongkol..huhu..hari ni masuk hari ke-4 dah..lum hilang2 lg…masih terasa tulangnya..dah macam2 petua dah buat..siap berjampi nga tok moh lg..huhu…aduss..sungguh x selesa…gi klinik kerajaan..depa ckp x leh wat apa..nak cabut x der alat sbb dlm tekak..kena gi hospital..uhuk..

cemana leh tercekik? uhuk..alkisahnya masa kat kg ibu la..tgh makan sarapan..kami kat sana bersarapan..terus makan nasi..nasi berlauk ikan…dah lama x rasa yg sedapkan..siap nak bertambah la lagi..blm sempat tambah pinggan kedua..tercekik tulang la plak..uhukk..terus hilang mood nak tambah nasi..citt..

kepada yg ada tips n petua cemana nak hilangkan tulang dlm tekak ni..leh la kongsi nga ibu…huhu…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


9 Responses

  1. kakngah berkata:

    telan pisang.
    xtah kunyah punyer….

  2. MaDaM LiEzA berkata:

    just ank share… try minum air tudung periuk… selawat..
    saya hari tu ekna smpi demam le… last2 kuar.. guna petua tu le…

  3. fazilzura berkata:

    lor cmner leh jd cmtuh .. di sebab kan cmtuh le haku smp skang n fobia nak makan ikan .. huhuhuuh kecuali yg x bnyak tulang..

    petua , ko g carik kucing, ko ambik tangan dia tu .. wat ala2 dia usap tekak ko tu .. doa2 ler skit.. insyallah ..
    kalau korg pasan , kucing kalau tercekik pun wat cmtuh.. dia cm cakar2 tengkuk dia..

  4. alyyani berkata:

    ainey, taknak gi hospital ke? nanti infection lain lak kat tekak tu. ikan tongkol nye tulang tu besar sgt ke? tahan ke sakit nye tu. cepat gi hospital ok!

  5. Reena berkata:

    adduuii..sakitnyer…hope recover cepat…mcm pisang boleh gak kot

  6. mama uzma berkata:

    adushh…
    iena penah rasa apa yg akak rasa..
    tapi iena tercekek tulang ikan terubuk..
    mmg berhari2 x hilang2..nak seminggu gak
    la..pastu baru leh kuarkan..mmg menangis
    la..sakit woo….pastu serik nak mkn dah
    ikan terubuk…huhu…

  7. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to ryn : aku dah try makan nasi kosong tu dikepal2 n siap dijampi2 dah..tp x jalan gak la..thanks ya kongsi petua..

    to aieza : huhu..seram lak aku dgr..aku ingat nak gi gak hospital..kalau x tahan gak dlm sehari dua lg..tp aku ada jolok nga jari telunjuk aku n dpt rs tulang tu kat tekak aku..cuma aku x dpt nak ambil jer..dia licin..dah banyak kali try sampai berdarah..pas tu x berani dah nak jolok2 dah..apa2 tq ya

  8. AieZa berkata:

    elok g spital.. wat xray.. klu kecik xpe.. takut beso.. arwah apak aku ainey.. tercekik tulang ikan ape xtau la.. bila xray.. hampir nk tertusuk jantung.. terus emergency bwk ke HKL (masa tu kami tinggal kat melaka) sbb Hosp Melaka xcukup alat masa tu.. wat skop hari tu jugakk..

  9. KasiH berkata:

    ko dah try nasi lembik tak? or nasi biasa tuh jee…ko mkn kosong…dlm je gayanya tulang tu cocok tekak ko sebb segala petua tk jalan…huhuhuhuh~~

    try dulu nasi tu ainey…sian ko…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge