Hari Yang Sedih


hari ini ibu cuti..niat asal cuti nak bawak mifzal pi cucuk yg setahun tuh..tp lain plak jdnya..

malam sabtu lepas..adik badik abah ajak makan kat luar sbb nak raikan hari ibu..mifzal masa kitaorg nak kuar tuh masih tido…masa kejutkan mifzal..mifzal bangun n aktif cam besa la..suka sgt dia jumpa sepupu2 dia tuh..masa makan..suapkan jugak mifzal nasi n kas minum air carrot susu..(sikit je)..masa balik umah x nmpak pun tanda mifzal nak demam..malam tu dalm kul 3 pagi mifzal merengek..n badannya panas…ibu cr thermometer nak cek suhu..tp x jumpa..ntah mana letak..x ingat..asalnya mifzal amik main gak la tuh..

esok pg..bawak mifzal pi klinik..doc ckp mifzal demam agak kuat..dlm 38 degree. tekak dah naik putih2 dah..so doc kasi ubat tekak yg paling kuat la..

balik dr klinik..mifzal berbaring jer kat katil..mmg x mcm dia..badan mifzal panas sgt..kasi ubat..kebah sekejap..pastu panas balik..dah petang baru la..mifzal bangun n berenti merengek..pastu kasi mifzal makan..berselera..cam lapar sangat..ibu ingatkan mifzal dah ok..masa malam badannya panas balik..pastu asyik merengek je la..bab badan n tekak x selesa..susu x mau isap..air masak sket je isap…makan pun x mau jgk..ibu susah hati betul..

malam mmg x tido..sampai la lepas subuh br mifzal lena sekejap..tu pun dalm kul 7..abah nak gi keje..dia merengek nak ikut..badan pg td dah sejuk dah..skang ni pun dah ok..cuma yg buat mifzal asyik merengek tuh sbb sakit tekak..huhu..sian anak ibu..kalau buleh tukar..mmg ibu nak tukar je tempat nga mifzal..biar ibu yang menanggung semuanya..

Ya Allah..sembuhkanlah mifzal arsyad..buah hati ku..ibu nak tgk mifzal ceria n aktif mcm biasa..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


5 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    tq to all kawan2 sbb doakan mifzal..alhamdulillah…mifzal dah x demam..cuma masih muntah n batuk..

  2. Tinie berkata:

    wei, mifzal dh ok ker?
    aku sgt bz x smpt baca blog..

  3. Nur Syafawati berkata:

    ciannyer mifzaldemam…tu demam nak besar tu…dont worry too much yer..doakan dia cepat sembuh..hapie mothers day!!

  4. KasiH berkata:

    alahai demam plak…skang ni perubahan cuaca pn penyebab…hope mifzal cepat sembuh..

  5. AieZa berkata:

    huh.. temam ehh.. sian mifzal.. moga cepat2 sembuh.. rajin2 mkn ubat ye..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge