Demam Rindu


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pagi td, selepas subuh lagi, ibu dh drive ke Tg. Malim untuk menaiki bas ke KL…tujuannya sbb ibu ada discussion dgn member’s group projek khidmat masyarakat utk subjek teras kat UUM…lama dah x naik bas..mcm2 perasan ada..hehe..1st time naik bas 2 tingkat n 1st time jejak kaki ke Puduraya setelah di renovate…

Discussion tu dr kul 9 pg sampai la 3 ptg…abis je discussion ibu terus bergegas ke Puduraya utk naik bas balik ke Tg Malim…masa dlm bas dpt mesej dr Abah Mifzal bagitau Mifzal Arsyad asyik duk tanya ibu je dari pagi…huhu..luluh hati ibu…tp dek kerana mengejar ilmu dan segulung ijazah..ibu kena berkorban…

Ibu terus call n dpt ckp nga Mifzal…seronok dia dgr suara ibu…sayang boboy…

Then after sampai kat Tg Malim n sempat beli juadah berbuka..so ibu pun pecut la balik rumah kat Sungkai..

On e way balik tu dapat lagi mesej dr Abah Mifzal bagitau Mifzal demam…eh!!! Pagi td masa cium dahi Mifzal sblm ke KL x de pulak panas…terus hati ibu jadi gundah gulana..makin laju la ibu drive keta..huhu..

Sampai kat umah, Abah n Mifzal x de..rupenya Abah bawak Mifzal ke kedai dkt pekan utk beli buih sabun..dlm demam2 tu nak main buih sabun jugak..

Ibu : “Adik, demam ke?” ( Sambil peluk n cium Mifzal..rindu yg amat)
Mifzal Arsyad : “Demam dah hilang”
Ibu : “ooo..demam rindu la ni ya”

Jamah dahi n badan Mifzal x kuat sgt panasnya..dedar..baru2 nak demam..so cepat2 ibu kasi ubat demam.., now dah berpeluh..hope suhu badan x naik…kena monitor..kalau tinggi kena g klinik cepat2 ni...”Adik lekas sembuh ya sayang..ibu janji x tinggal lagi”….huhu

gambar anak

Posted with WordPress for BlackBerry

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge