Throwback : Mifzal Turns 10

18 Julai 2018 Ibu Mifzal 4

Ceritanya bulan Februari yang lalu. Baru berkesempatan untuk berkongsi cerita. Mifzal turns 10. Anak kesayangan ibu menyambut hari lahirnya yang ke 10 pada 28 Februari. Selamat hari lahir sayang. Moga

 0 total views

Beli Buku @ Trak Book2U

15 Mei 2017 Ibu Mifzal 6

2 Minggu lepas, Mifzal sangat teruja bercerita tentang trak Book2U daripada Syarikat Karangkraf akan datang ke sekolahnya pada minggu lepas. Surat edaran dari sekolah juga ada menjemput ibu bapa untuk

 0 total views

Pupuk Minat Bermain Catur Dari Kecil

2 Mei 2017 Ibu Mifzal 5

Seingat ibu, seawal usia 3 tahun, Mifzal sudah berminat dengan catur. Walaupun sebenarnya ketika itu, dia masih lagi belum memahami apa bentuk permainan tersebut. Mungkin, kerana dia selalu lihat Abah

 0 total views

Mifzal & Pertandingan Mewarna Kanak-Kanak

7 Januari 2015 Ibu Mifzal 12

Al-kisah minggu lepas, 30hb Disember 2014, Ibu dan Mifzal ke pasar tani berdekatan dengan tempat ibu bekerja. Ibu mendapat jemputan untuk menjadi juri pertandingan mewarna kanak-kanak sempena program sambutan tahun

 0 total views

Darjah Satu, Anak Ibu Dah Besar!

3 Januari 2015 Ibu Mifzal 4

Alhamdulillah, sedar tak sedar, anak manja ibu nan seorang ni sudah masuk darjah satu bagi sesi persekolahan tahun 2015. Hari Rabu lepas (31 Disember 2014) merupakan hari pendaftaran sekolah bagi

 2 total views,  2 views today

Kelengkapan Sekolah Mifzal

2 Januari 2015 Ibu Mifzal 0

Alhamdulillah, rezeki kali ini dapat menyediakan kelengkapan sekolah anak ibu yang akan memasuki sesi persekolahan tahun 1 pada tahun 2015 ini. Tak sabar nak lihat Mifzal bersekolah. Bukan anak sahaja

 0 total views

Konvokesyen Pra Sekolah

27 November 2014 Ibu Mifzal 0

Wah!! anak ibu dah habis prasekolah. Tahun depan dah nak masuk darjah satu. Cepatnya masa berlalu. Dah semakin membesar anak ibu. Konvokesyen pra sekolah ini diadakan pada 18hb November lepas.

 0 total views

Iron Man Hero

20 Ogos 2014 Ibu Mifzal 4

Layankan sahaja minat si anak kecil ini. Suka pula Mifzal dengan topeng iron man ini. Mungkin sebab mata topeng tu ada cahaya..hehe..Beli murah sahaja ni, harga RM10.00. Beli di gerai

 0 total views

Anak Ibu

9 Julai 2014 Ibu Mifzal 2

Anak ibu. Anak manja ibu nan seorang. Dah 6 tahun dah. Kejap je masa berlalu. Ibu rasa macam baru je lahirkan hero ibu ini. Tahun ini, Mifzal masuk pra sekolah.

 0 total views

Angry Birds Versi Mifzal

25 September 2013 Ibu Mifzal 8

Mifzal memang gemar sangat dengan permainan Angry Birds. Tiap-tiap bulan pasti perlu diperuntukkan bajet untuk membeli mainan Angry Birds. Aduhai penangan game ini memang menyusutkan poket ibu bapa. Hehe. Yang

 3 total views,  3 views today