Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cashout Google Adsense Di Bank Rakyat


Alhamdulillah, ada rezeki untuk cashout Google Adsense bulan ini. Ibu terima email dari Google Adsense yang dah issued payment pada 24hb Ogos 2012 tetapi hari Khamis lepas baru ibu pergi tunaikan. Ibu cashout Google Adsense di Bank Rakyat. Pembayaran melalui Western Union memang pantas. Sehari selepas payment date dah boleh ambil dah.

cashout Google Adsense di Bank Rakyat

Amount kali ni tak ada lah banyak mana. Sedikit sahaja. Orang kata, cukup-cukup boleh keluarkan sahaja. Minimum cashout adalah sebanyak USD100.00. Yang ibu punya ini lepas sedikit dari tahap pengeluaran minimun itu. Tetapi kan, bila tukar kepada mata wang duit kita Ringgit Malaysia, eh! banyak juga. Haha. Tapi tak ada lah banyak pun. Hehe.

Itu yg ibu suka dengan Google Adsense ini. Walaupun earning tak banyak tetapi bila sudah convert mata wang tu, rasa macam banyak pula. Hehe. Banyak pada ibu la, Tetapi kalau blogger lain mungkin dapat lagi banyak kan.

Cashout Google Adsense di Bank Rakyat Guna Western Union

Ibu juga suka guna service Western Union di Bank Rakyat sebab perkhidmatannya memang cepat. Kalau selalu guna service ni, bank akan bagi kad. Tapi ibu tak dapat lah sbb jarang-jarang sekali dapat guna pun. Hehe, kalau dalam sebulan 2-3 kali guna Western Union ini boleh lah apply kad.

BACA INI : Lebih Mudah Untuk Semak Akaun Google Adsense

ini merupakan kali ketiga ibu dapat tunaikan pendapatan online blog ibu melalui Adsense. Tak sangka, juga dalam menulis blog sebagai hobi, ada juga dapat pendapat pasif. Walaupun tak banyak, tetapi bagi blogger picisan macam ibu, Alhamdulillah, sangat-sangat rasa bersyukur. Ada juga pendapatan tambahan, disaat ekonomi yang makin mencabar. Hehe.

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


28 Responses

  1. Sara berkata:

    suke baca sal adsense..hehehe
    Jom baca entri di blog Sara : Pengalaman Cashout Duit Adsense Dengan Western UnionMy Profile

  2. sara berkata:

    suke sgt bace earning dari blog ni..
    Jom baca entri di blog sara : Tiada jaminan lagi saya akan berkahwin dengan Dia – Diana AmirMy Profile

  3. PuANBEE berkata:

    bestnya ibu .. rezeki tu sikit ke banyak ke , tapi 100USD banyak juga le.. tahniah
    Jom baca entri di blog PuANBEE : Promosi Senheng Kamera Digital Samsung , Panasonic & SonyMy Profile

  4. Cikgu Hairul berkata:

    Nak tanya ni :
    Pendapatan tu dari satu blog ke beberapa blog? Saya rasa macam bertahun dah pasang adsense. Tapi nak capai USD50 pun semput. Kongsi la tips sikit.. heheh
    Jom baca entri di blog Cikgu Hairul : Sejauh mana kita sanggup ditegurMy Profile

    • Ibu Mifzal berkata:

      pendapatan dari 1 blog je..ms guna domain keluarga-mifzal-arsyad.com. tp bukan tiap2 bulan2 dapat cashout. sy pernah merasa dpt lebih USD100 dlm sebulan ms bulan 11 thn lepas je..itu pun sbb trafik byk..selepas tu..kena kumpul 2-3 bulan br dpt cashout.

      skang dah pakai domain ibumifzal.com ni lg ciput earning. sehari nak dpt USD0.50 pun susah..hehe sbb trafik dah sgt2 kurang.

      tips: antaranya kena maksimumkan jumlah iklan dlm blog.. contoh 3 iklan banner / text ads n 3 link ads.

      pastu yg sy perasan ads size yg besar byk menyumbang earning..

  5. Hafizul berkata:

    sememangnya menarik nilai tu..jeles i..hahahaha..
    Jom baca entri di blog Hafizul : 1ST Giveaways BudakFelda.Com – Tabik Springgg BroMy Profile

  6. Qaseh Gifts berkata:

    wah..bestnya! Tahniah ya…
    Jom baca entri di blog Qaseh Gifts : The Super Monstrous Book Sale Returns!My Profile

  7. hatiputera berkata:

    Dah 3 kali kena ban dengan google adsense.
    Jom baca entri di blog hatiputera : Jadual Perlawanan Liga Juara Eropah 2012 2013My Profile

  8. Fadzmie berkata:

    Sekarang ni kalau takde langsung blog BI, still boleh apply lagi ke Adsense ni?
    Jom baca entri di blog Fadzmie : 1st Giveaways BudakFelda.Com : Terbaik!My Profile

  9. Blog Asyraf berkata:

    Woahh tahniah2..
    Jom baca entri di blog Blog Asyraf : Terengganu 1-1 KEDAHMy Profile

  10. budak felda berkata:

    jeles betul laa….hehehehe..:)
    saya tak de google adsence lagi hehehe..:) bila la nak
    Jom baca entri di blog budak felda : Senarai Peserta 1st Giveaways BudakFelda.ComMy Profile

  11. azman berkata:

    Wah merasa duit hasil blogging yer..100 usd banyak jugak tu..
    Jom baca entri di blog azman : Projek Tapai PulutMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge