Cashout Google Adsense Di Bank Rakyat

Alhamdulillah, ada rezeki untuk cashout Google Adsense bulan ini. Ibu terima email dari Google Adsense yang dah issued payment pada 24hb Ogos 2012 tetapi hari Khamis lepas baru ibu pergi tunaikan. Ibu cashout Google Adsense di Bank Rakyat. Pembayaran melalui Western Union memang pantas. Sehari selepas payment date dah boleh ambil dah.

cashout Google Adsense di Bank Rakyat

Amount kali ni tak ada lah banyak mana. Sedikit sahaja. Orang kata, cukup-cukup boleh keluarkan sahaja. Minimum cashout adalah sebanyak USD100.00. Yang ibu punya ini lepas sedikit dari tahap pengeluaran minimun itu. Tetapi kan, bila tukar kepada mata wang duit kita Ringgit Malaysia, eh! banyak juga. Haha. Tapi tak ada lah banyak pun. Hehe.

Itu yg ibu suka dengan Google Adsense ini. Walaupun earning tak banyak tetapi bila sudah convert mata wang tu, rasa macam banyak pula. Hehe. Banyak pada ibu la, Tetapi kalau blogger lain mungkin dapat lagi banyak kan.

Cashout Google Adsense di Bank Rakyat Guna Western Union

Ibu juga suka guna service Western Union di Bank Rakyat sebab perkhidmatannya memang cepat. Kalau selalu guna service ni, bank akan bagi kad. Tapi ibu tak dapat lah sbb jarang-jarang sekali dapat guna pun. Hehe, kalau dalam sebulan 2-3 kali guna Western Union ini boleh lah apply kad.

BACA INI : Lebih Mudah Untuk Semak Akaun Google Adsense

ini merupakan kali ketiga ibu dapat tunaikan pendapatan online blog ibu melalui Adsense. Tak sangka, juga dalam menulis blog sebagai hobi, ada juga dapat pendapat pasif. Walaupun tak banyak, tetapi bagi blogger picisan macam ibu, Alhamdulillah, sangat-sangat rasa bersyukur. Ada juga pendapatan tambahan, disaat ekonomi yang makin mencabar. Hehe.

Jom Kongsi!
About Ibu Mifzal 1497 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

27 Comments

  1. Nak tanya ni :
    Pendapatan tu dari satu blog ke beberapa blog? Saya rasa macam bertahun dah pasang adsense. Tapi nak capai USD50 pun semput. Kongsi la tips sikit.. heheh

    • pendapatan dari 1 blog je..ms guna domain keluarga-mifzal-arsyad.com. tp bukan tiap2 bulan2 dapat cashout. sy pernah merasa dpt lebih USD100 dlm sebulan ms bulan 11 thn lepas je..itu pun sbb trafik byk..selepas tu..kena kumpul 2-3 bulan br dpt cashout.

      skang dah pakai domain ibumifzal.com ni lg ciput earning. sehari nak dpt USD0.50 pun susah..hehe sbb trafik dah sgt2 kurang.

      tips: antaranya kena maksimumkan jumlah iklan dlm blog.. contoh 3 iklan banner / text ads n 3 link ads.

      pastu yg sy perasan ads size yg besar byk menyumbang earning..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*