Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Berblog Walking & Satay Ikan Vs Lokcing


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


hajat di hati nak berblog walking..tp baru 2-3 blog je ibu terjah…time dah kul 2.30 pagi…eh…x tido lg….esok keje…opss..bukan..baru bangun tido sebenarnya…

bila dah bangun…perut pulak rasa lapar..memula ingat x mau makan..sekali duk bukak2 rak tempat simpan snack..jumpa pulak satay ikan…adusss mmg favorite ni…cemana la nak tahan godaan di pagi hari…huhu..

:: ni bukan setakat nak hilangkan rasa lapar..ini melantak namanya.. ::

nak berblog walking pun dah tertangguh…sbb asyik duk mengunyah stay ikan ni..

tetiba teringat kat satu lg makanan kegemaran iaitu LOKCING a.k.a bebola ikan bakar…kat kelantan je rasanya ada..terutama kalau pergi rantau panjang…

:: pic kredit to www.tulisblog.com

oo..lazatnya..kecur air liur ni..huwaaa..nak lokcing…mana la nak cari kat sini…

ingat ibu masa balik kampung baru2 ni..ke Rantau Panjang sbb nak cari barang untuk adik bertunang..masa jalan nak gi Mydin Rantau Panjang tu..berderet gerai yang menjual lokcing…ibu apa lagi..mmg sure beli punya la..memula beli RM10 (rasanya kalau x silap 8 cucuk RM1 kot..dah mahal dah skang..dulu 10 cucuk RM1)..kuahnya pulak ada pedas n manis..so ibu beli utk 2-2 kuah…

pas tu bayangkan sambil mencari2 barang tu..kami (adik ibu 2 org dan anak sedara 2 orang) boleh habiskan RM10 lokcing dalam sekelip mata…huhu…sedap…

x puas hati x dpt bawak balik rumah…ibu beli lag RM10…n siap beli yg masih belum dibakar..katanya goreng pun sedap..hehe…sbb banyak ikan…

huhu..rindunya nak makan lokcing a.k.a bebola ikan bakar

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge