Baru Belajar!!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


korang…ibu kan sebenarnya..teringin sgt nak bermake-up2 tau..ibu minat sgt tgk wanita2 yang pandai pakai make-up….teringin gak nak cantik2 can derang…

ibu kan..dr zaman budak sekolah sampai la jd ibu orang ni..adalah seorang yg sgt comot tau…x pandai lgsg nak bergaya..apatah lg bermake-up..huhu…

dulu..ibu pernah ckp kat mak ibu sbb ibu jeles tgk adik ibu..ibu tanya mak ibu..apasal ije tu kalau pakai apa..baju ke..make-up ke..nmpak cantik je..apasal ibu kalau pakai apa2 nmpk comot je..huhu..

pas tu mak ibu ckp…”ije tu pandai bergaya..kamu plak x pandai bergaya”

ala…ibu pun nak nmpak cantik gak..cam org lain…

itu yang ibu kebelakangan ni cam buang tebiat plak…gi keje bermake-up plak..w/pun make-up cam orang kampung..pun x kisah la..sampai la abah tegur..ibu ni apasal..asyik make-up je skang….kah..kah..jgn salah anggap..ibu x pernah menduakan abah…cuma naluri tu yg pelik sker..dah tua2 bangka ni br la nak melawa2..haha..w/pun sbenarnya x lawa pun..

x per la..alang2 dah beli alat2 make-up kan..w/pun x lengkap..ibu pun calit2 la kat muka..hehe..

n ini la hasilnya…..cam make-up org kampung kan..huhu..korang jgn gelak tau…ibu tgh buang tebiat ni..uhuk….

:: haha..sila gelak semua ya ::

dalam ibu sibuk2 duk posing nak mengambil gambar ibu bermake-up tu kan..budak tecik ni pun sibuk la jugak nak bergambar…hehe..layan ka je la..

:: apa gaya posing ni dik? ::

:: hehe..abaikan permandangan kat belakang tu ya… ::

 269 jumlah dibaca,  1 dibaca hari ini

Jom Kongsi!
About Ibu Mifzal 1507 Articles
Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.

11 Comments

  1. cikgu isza — selalunya kalau nak make-up beria ms gi keje mmg kena bangun awal la kan..kalau cikgu sure kena lg awal bangun…sy ug bab bangun awal ni yg mcm malas sket…hehe…

  2. pernah berangan jadi jurusolek.. dapat solek bebudak bila persembahan jer..

    selalu takdan makeup bila nak ke sekolah.. bedak ngan lipstik jer..

  3. Aieza — hehe..ok eh aieza…kalau org kg make-up over tp x cantik sbb x rata cth bedak bercapuk2..blusher merah sgt..hehe..ya la org yg x reti make-up kan..kalau org pekan ni..derang dah terdedah pd ilmu make-up ni…derang belajar..so sure la cantik kan..

    Ziela — hahaha…shhhh..rahsia…weh…

  4. puteriduyung — ha ah la..janji cantik di mata & hati suami kan…

    jue — tu la jue, skang la akak br merasa pakai lipstik, eyeliner, blusher bagai..dulu..gi keje mana ada calit2 semua tu…mmg la sgu comot gi keje.hehe..

    eily — ok eh…hehe..mmg la x nak make up over…tp sbb teknik make up x tau.takut jd cam topong gomok…putih cam opera cina plak..hehe..

    bed — ok gak sbb kau ada calit gak make up..aku dulu lgsg x tau…mmg setakat cuci muka je la nga sabun…tu pun x selalu sbb malas…bedak pun x pakai tau..mmg original betul..sbb tu nmpak sgt la comot..skang ni je aku gatal nak makeup…hehe…

    nur — ya la..kalau hati x cantik…muka pun x berseri kan..huhu…make up nur dah okay…

  5. ok la tu aku p keje make up biase-biase je setakat eye liner & lipstic kalau tak semayang baru calit maskara…..kalau ade event pape baru boh eye shadow ngan blusher…..

  6. ala..ibu cantik tu kan subjektif..ok aper makeup ibu..kalau over sangat nnti hilang plak kecantikan asli

  7. xyah solek bagai kak.. bg jue, cukup ada bedak, blusher, eyeliner dan lipstik dah ckup.. simple but nice..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*