Baru Belajar!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


korang…ibu kan sebenarnya..teringin sgt nak bermake-up2 tau..ibu minat sgt tgk wanita2 yang pandai pakai make-up….teringin gak nak cantik2 can derang…

ibu kan..dr zaman budak sekolah sampai la jd ibu orang ni..adalah seorang yg sgt comot tau…x pandai lgsg nak bergaya..apatah lg bermake-up..huhu…

dulu..ibu pernah ckp kat mak ibu sbb ibu jeles tgk adik ibu..ibu tanya mak ibu..apasal ije tu kalau pakai apa..baju ke..make-up ke..nmpak cantik je..apasal ibu kalau pakai apa2 nmpk comot je..huhu..

pas tu mak ibu ckp…”ije tu pandai bergaya..kamu plak x pandai bergaya”

ala…ibu pun nak nmpak cantik gak..cam org lain…

itu yang ibu kebelakangan ni cam buang tebiat plak…gi keje bermake-up plak..w/pun make-up cam orang kampung..pun x kisah la..sampai la abah tegur..ibu ni apasal..asyik make-up je skang….kah..kah..jgn salah anggap..ibu x pernah menduakan abah…cuma naluri tu yg pelik sker..dah tua2 bangka ni br la nak melawa2..haha..w/pun sbenarnya x lawa pun..

x per la..alang2 dah beli alat2 make-up kan..w/pun x lengkap..ibu pun calit2 la kat muka..hehe..

n ini la hasilnya…..cam make-up org kampung kan..huhu..korang jgn gelak tau…ibu tgh buang tebiat ni..uhuk….

:: haha..sila gelak semua ya ::

dalam ibu sibuk2 duk posing nak mengambil gambar ibu bermake-up tu kan..budak tecik ni pun sibuk la jugak nak bergambar…hehe..layan ka je la..

:: apa gaya posing ni dik? ::

:: hehe..abaikan permandangan kat belakang tu ya… ::

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


11 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    cikgu isza — selalunya kalau nak make-up beria ms gi keje mmg kena bangun awal la kan..kalau cikgu sure kena lg awal bangun…sy ug bab bangun awal ni yg mcm malas sket…hehe…

  2. cikgu isza berkata:

    pernah berangan jadi jurusolek.. dapat solek bebudak bila persembahan jer..

    selalu takdan makeup bila nak ke sekolah.. bedak ngan lipstik jer..

  3. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    Aieza — hehe..ok eh aieza…kalau org kg make-up over tp x cantik sbb x rata cth bedak bercapuk2..blusher merah sgt..hehe..ya la org yg x reti make-up kan..kalau org pekan ni..derang dah terdedah pd ilmu make-up ni…derang belajar..so sure la cantik kan..

    Ziela — hahaha…shhhh..rahsia…weh…

  4. SK SUNDAR berkata:

    Mestilah berseri-seri.. bawaan anak perempuan kot.. hehehe

  5. AieZa berkata:

    cantikk je makeup tu ainey.. xdela mcm org kg? tp ape beza makeup org kg org bandar eh??

  6. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    puteriduyung — ha ah la..janji cantik di mata & hati suami kan…

    jue — tu la jue, skang la akak br merasa pakai lipstik, eyeliner, blusher bagai..dulu..gi keje mana ada calit2 semua tu…mmg la sgu comot gi keje.hehe..

    eily — ok eh…hehe..mmg la x nak make up over…tp sbb teknik make up x tau.takut jd cam topong gomok…putih cam opera cina plak..hehe..

    bed — ok gak sbb kau ada calit gak make up..aku dulu lgsg x tau…mmg setakat cuci muka je la nga sabun…tu pun x selalu sbb malas…bedak pun x pakai tau..mmg original betul..sbb tu nmpak sgt la comot..skang ni je aku gatal nak makeup…hehe…

    nur — ya la..kalau hati x cantik…muka pun x berseri kan..huhu…make up nur dah okay…

  7. Nurshahfamily berkata:

    cantik tu dr hati naik ke muka hehehe… berseri2 gitu.. nur pun tak pandai make up huhuhu

  8. mamashasha berkata:

    ok la tu aku p keje make up biase-biase je setakat eye liner & lipstic kalau tak semayang baru calit maskara…..kalau ade event pape baru boh eye shadow ngan blusher…..

  9. BIONIC WOMEN berkata:

    ala..ibu cantik tu kan subjektif..ok aper makeup ibu..kalau over sangat nnti hilang plak kecantikan asli

  10. Jue a.k.a Ibu Iman Zafran berkata:

    xyah solek bagai kak.. bg jue, cukup ada bedak, blusher, eyeliner dan lipstik dah ckup.. simple but nice..

  11. princeduyong berkata:

    janji cantik di mata senang di hati…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge