Al-Kisah Hari Ini


hari ni ibu cuti ya.. kenapa? mifzal demam..abah lak dah 3 hari selsema n batuk..x ilang2..

huhu…semalam check suhu bdn mifzal..agak panas…37.9 darjah celcius…semalaman x lena tido..biasa mifzal tido x berbantal..kalau letak atas bantal..sure dia tolak bantal tu..tp semalam nak kenal tido berbantal..kepala kena atas sket..kalau x cam x leh bernafas je..nafas pun ada bunyi..risau la..tambah2 dah banyak kes H1N1 ni..

so pagi td..gi klinik kerajaan utk buat saringan..abah pun cuti gak..misi check..suhu mifzal 37.2..mujur dah turun..tp badan still panas cam semalam…abah lak 37.8..panas sket dr mifzal..

nak diceritakan..masa jumpa MA kat klinik tu..MA tu ckp mifzal demam sket..x de check apa pun..just berpandukan kertas result saringan tu jer..pastu MA tu tulis nama ubat n dos yg kena diberikan..ada ke..budak setahun lebih pun msh kasi dos 2.5 ml cm baby..pastu misi yg kat situ..tegur si MA ni.ckp dos 5ml sbb dah setahun lebih…mmg sah..MA ni x reti..aduhai..cam ni la..kalau duk kat pedalaman..x der pilihan nak buat rawatan…dapat lak MA yg x berpengalaman..

kisah abah pulak..abah kena buat ujian darah utk tgk takut ada jangkitan apa..alhamdulillah..normal..yang cek abah tu MA gak..tp MA tu dah lama n berpengalaman sket..ingat masa mifzal pernah admit ward dulu sbb demam panas n cirit birit..MA yang check abah tu la yg check mifzal dulu..baby kalau demam..dia suh terus refer hospital..takut ada kemungkinan jangkitan..

hmm..harap2 2 hero ibu ni cepat sembuh..susah hati lah..bila anak n suami x sihat..kalau la ibu boleh ganti tenpat..nak jer ibu ganti..huhu..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


10 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to all my friends : thanks all sbb doakan mifzal cepat sembuh..alhamdulillah..mifzal dah sembuh….n makin manja skang ni..berkepit je nga ibu dia ni…

  2. Bed berkata:

    sori ainey…baru ada masa terjah blog ko…ya allah siannye….sabo ye….take care for both of them tau….aku doakan mifzal & abah mifzal cepat sembuh…aminko pun sama tau…take care…

  3. Reena berkata:

    kesian mifzal….mifzal cepatla sembuh ya…susah betul la skg nie..nak gi mana2 pun takut…take care ya.

  4. alyyani berkata:

    oh, ramai yg demam skang ni.dengar nye hospital main sesak. so kebanyakan kat situ pun cek ala kadar, kes yg betul2 serious baru dia amik. mcm2 la. harap mifzal & abha mifzal cepat sembuh. dok umah smpi sihat k, sebab kat luar environment tak bagus. take care..

  5. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to kasih : ha ah..ada adam n papanya demam hr tu kan..tu la..susah hati..tp harap2 aku x la tumbang..

    to Aieza : maksud aku..aku ganti tmpat derang..so derang sihat la..hehe..kalau la leh cam tu kan..tp x per la..ada hikmahnya tu..

  6. AieZa berkata:

    bio gnti pas dedua sembuh eh.. klu skang gnti.. sape nk jaga korang anak banakk..

  7. KasiH berkata:

    adehh..memg susah hati…aku pernah berada di situasi itu..memg seksa nak melayan ke2-2 skali..pas derang baik aku lak tumbang…hahahaha…

    SEMOGA SEMUA OK & CEPAT SEMBUH…Aminnnn…

  8. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to zura : tu la..2-2 sekali..nsb baik aku x kena..kalu x, x tau la..smlm cam tu la aku buat..buh tuala basah..tp mifzal ni..nak kena dia lena betul..kalau x dia buang tuala tuh..hmm..ntah2 asben aku pun nak kena buat rawatan resdung gak..kot..

    to nur : macih nur..mmg susah hati..mifzal lak jenis susah makan ubat..nangis sokmo bila kena paksa..

  9. nurshah80 berkata:

    ciannyer mifzal sakit yer… rajin2 mkn ubat yer mifzal cian ibu susah hati… tabah ye ainey

  10. fazilzura berkata:

    hu lahaiii .. dua2 nye sekali yek ..
    mau x senang duduk..

    kalau rs2 panas tu , basah kan tuala dgn air asam jawa tu , sentiasa lap2 bdn dia.. pehtu taruk tuala basah atas kepala.

    ** laki den pun aritu dok batuk2, but leps wat rawatan resdung tu.. dh ok dh

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge