Aktiviti Mifzal di Malam Hari


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
 
  
  
  
  
 
ini lah main aktiviti mifzal setiap malam hari..sebelum tido..tgk citer mickey mouse clubhouse..sblm ni tgk citer tu kat tv channel 613 je..pas abah beli dvd mickey mouse tuh..tiap2 hari suh bukak..x kira waktu sebenarnya dak kecik ni nak tgk…dulu ms x dak dvd citer ni..time astro x tayang citer mickey mouse pun mintak nak tgk mickey mouse..siap suh alih channel tu kalau ibu tgk citer lain..
betapa minatnya mifzal nga katun ni..sampai kalau dia tido.. kalau waktu pagi..hari ujung minggu..kul  9.30  pg sure terjaga..tepat2 lak tuh..time cite mickey mouse..petang pun cam tuh..kalau tido petang hr minggu..kul 5.00 ptg sure terjaga..sbb time tu la citer mickey mouse kat astro tuh..tgh mamai tuh pun leh gelak2 bila tgk citer mickey mouse..ntah paham ntah x apa yg si mickey tu ckp..hehe
so sejak dah ada dvd mickey mouse ni..kurang la sket mifzal merengek nak tgk…kalau x der citer mickey mouse kat tv leh tgk dvd..tgk kat pc ibu lak tuh..terpaksa la bukak..kalau x. mifzal asyik suh bukak la..sebut ki..ki..ki..sambil tunjuk tmpat cd…kalau x pasang..x leh la ibu nak berblog..berblog pun kdg2 terpaksa pakai separuh skrin jer..nak pasang kat tv..dvd player lak rosak..tekan power on..lampu nyala tp x mau play..huhu..x hantar baiki lg..lg pun warranty dah abih kan..
hehe..ini la kesukaan anak teruna ibu ni.. 
:: Mickey Mouse Clubhouse ::


Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. ~chekuna~ berkata:

    program ni ok gak..bagi tgk..at least ada unsur2 pendidikan..anak2 boleh belajar..

  2. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    chekuna —> tu la..citer tu mmg menarik minat kanak2 kan..tp ok la..citer tu pun bagus..budak2 pun leh belajar..

    mas —> mana x usiknya mas..dah bercalar dah skrin pc tuh..dia duk tunjuk2 nga tangan..konon nak pegang la tuh..cam la dapat..hehe

  3. MAS berkata:

    tekunnya mifzal tgk mickey mouse.tapi okla mifzal xde lak nak usik pc tue ekk..anas tue suka usik2..skarang ni asyik pasang VCD tue suka tekan2 smpai tercabut cover tempat letak CD tue..sib still leh fungsi lagi..xlama lagi misti rosak punyer..huhu..

  4. ~chekuna~ berkata:

    samalah…luqman pun suka mickey clubhouse..
    kadang2 memang berebut laptop ngan dia…
    kadang2 sengaja bukak..biar dia ralit..sbb mama ada keje nak buat..:)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge