Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Aktiviti Hujung Minggu Ibu


hehe..segan lak nak citer..hehe..ntah cemana tah..tetiba lak ibu rajin nak memotong kain untuk dijadikan baju kurung riau atau baju kurung pahang..sbnrnya..ini first time ibu jahit baju ni..biasa tu jahit baju kurung je..rsnya utk 1st percubaan..buleh dianggap berjaya la..ihik..ala utk pakai sendiri..lain la kalau org tempah..sure kena buat lelok kan..


so..1 kain dah siap dijahit..ada lgi 3 pasang kain menanti..ingat nak sambung projek ujung minggu ni lak..hah lagi satu..ibu hanya amik masa sehari la je utk siapkan baju ni..ihik..pantas x? kira pantas la utk org yg x profesional mcm ibu ni..itu pun dak mifzal asyik nak main tali mesin jahit..letih ibu..

:: ini mesin jahit mil ibu..mesin jahit ibu simpan dlm stor je ::

:: ini longgokan kaon yg msuh belun dijahit ::

dan..ini la hasil keje keras tangan ibu..

:: baju kurung riau nga kain susun belakang ::

ps: haha..saja kecikkan gmbr supaya x nmpak ketembaman ibu..ihik…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


12 Responses

  1. ayuZack berkata:

    wahhh ainey.. ini sudah bagus, buleh wat side income ni ainey… ayu kan penah la belajar jahit2 baju nie.. tapii sbb x minat nak menjahit.. terkubur je la cmtu.. sabo jela… padahal dulu siap boleh jahit baju melayu cekak musang lagi… kalau skang nie focus kat menjahit je pon kan ainey, gerenti masyukkk jek poket..

  2. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to alya : ala alya..setakat nak pakai sendiri leh la..kalau suh jahit utk org..hehe x mau..takut rosak kain org..ihik..

    to mamadira : pandai tu x la sgt..tp boleh la..ihik..mmg dah save dah upah..kat sini upah saja dah RM25..kalau ada 5 pasang mmg la jumat buat sendiri..tp penat la nak memotong baju..ihik..

    to nur : ha ah..mmg pening hubby nak cari duit byr upah baju..ihik..tu la..upah skang mmg mahal kan..kdg tu lg mahal dr kain..

    to zura : meh kain..tp aku wat saiz aku la..hahah..aku la pakai..ekeke

  3. fazilzura berkata:

    WAHHHHHH.. leh arr wat kan bj tuk ku..
    bagus betui ler org tau jahit ni

  4. nurshah80 berkata:

    ye la pandai ainey berjimat kan?
    upah org je dah 30 sepasang bayangkan kalu 5 pasang ….. bo pening hubby…hehe

  5. strawberi @ mamadira berkata:

    pandainye ainey…
    buat sendri lah baju kurung ye..
    x yah dah tempah kat orang..
    mahal oo..anta orng..bole save sket..
    tambah nak raya ni..
    boleh wat 5 pasang…hehehe

  6. alyyani berkata:

    bestnye ainey pandai jahit. alya penah gak sekali jahit baju kurung. tp hasilnya tak bape nak puas hati, lepas tu taknak buat dah sampai sekarang.

  7. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to chekuna : ihik..boleh la sket2..jahit utk diri sendiri..masih banyak lg kena asah skill ni..

  8. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to syafa : ekekeke…aku nyer kain pun ada lg x berjahit syafa…hehe..aku mmg x berani nak amik upah..takut org x sedap pakai..jahit utk sendiri jer..jimat dah duit upah..tu pun dah lama aku x menjahit..rsnya sejak pregnant mmg benti..ni pun sambung cam hangat2 taik ayam jer..ekekek

  9. ~chekuna~ berkata:

    wah bagusnya… ainey pandai jahit…
    tak yah susah nak upah org… 🙂

  10. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    to ryn : ahaks..tidak dibuka untuk tempahan..hehe..weh..aku bukannya pandai sgt..buleh la setakat jahit utk diri sendiri jer…

  11. Nur Syafawati berkata:

    lor…ainey…kamo ada bakat rupanyer yer!!!
    x ku sangka..hmm..kat umah ade 2-3 helai kain lagi x jahit la..anta kat ibu mifzal leh x???hmm..nak bagi buss ni..hehehehe

  12. KasiH berkata:

    Aineyyyy, ko pandai jht baju kurung rupenyaa…leh laa aku nak tempah ngn ko…aci tak??

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge