Aduss..Kecewa Lagi


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

petang semalam..balik dari kerja..abah bagitau..seorang ustazah dapat tukar ke Tapah…n sekolahnya itu sgt2 dekat nga opis ibu..ini perbualan ibu n abah..ibu buat dlm bentuk dialog la plak..

Abah :  Aduss ibu, td guru besar ckp ustazah sekolah abah dpt tukar Tapah, Sek.Keb. Satu, dekat traffic light

Ibu : wah sgt2 dekat dah nga opis ibu..apasal ustazah tu lak kena tukar? apasal x abah je..

Abah : ustazah tu opsyen bahasa arab, abah, pendidikan islam…ustaz yg kena tukar dr Tapah tuh pun opsyen bahasa arab..lg jauh berulang..dari Tg. Malim ke Tapah..

Ibu : mak aih..berulang dr Tg. Malim, 74km tu..gila kentang jauh..huhu…kul baper la dia kuar umah ek…

abah : ha..tu lah..

ibu : abih ustazah tu duk mana plak?

abah : bidor

ibu : ooo..lg dekat la ustazah tu pindah..dpt arahan pindah, leh la claim elaun pindah kan..

abah : ha ah..x per la..nnt tunggakan gaji abah settle bulan 4 ni…abah apply lg..

ibu : pastu bila plak nak dpt ?

abah : bulan 5 @ 6 kot

ibu : confirm? jgn buat ibu berharap

abah : insya Allah..kita doa je la..

itu la..perbualan ibu & abah ptg semalam….sebelum tu ibu nak ucap thank2 pada kengkawan yang sudi bagi pendapat untuk entry INI

so kami telah decide utk tunggu sampai bulan 5 @ 6 ni, kalau abah mifzal dapat pindah ke sekolah yg berdekatan nga opis ibu or kalau jauh sket pun still area antara Tapah n Bidor..kami akan pindah..tp kalau still x dpt pindah lg..terpaksa la KIV dulu..huhu..

pst : sbenarnya, hati ibu sedih kalau x dpt pindah dlm masa terdekat ni..ntahlah..mmg hati ibu ni nak sgt pindah…tp x boleh la consider apa yg ibu rs je kan..kena gak tgk condition abah nga mifzal jgk..x per la..asalkan abah n mifzal senang n selesa..keperluan ibu jd no.2 pun x per..huhu

:: Kesayangan MIFZAL ARSYAD – gambar diambil selepas seminggu menjadi suami-isteri ::

Note : ada plak kawan2 abah tanya gmbar ni diamik seblm kawen @ selepas kawen kat facebook..haha..ingat berani ke nak bergambar2 cam ni kalau x kawen lg? huhu

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    Ryn —> tgh mencuba utk +ve thinking..tq atas nasihat ko ryn

    bed —> lupa nak tanya ko bed..ko dah pindah rumha ke pasal kes tuan umah ko nak jual rumah tuh? tq bed..aku ada bincang nga asben aku..asben aku ckp ok je nak pindah..dia pun cam dah x selesa duk situ gak..cuma tu la…dia ckp x kisah kalau berulang..tp tu la..aku rs kesian sbb asben aku berulang gi sekolah dia nga motor je..huhu..x pe la..bab kata ko..ada hikmah semuanya..

  2. mamashasha berkata:

    ainey…aku ni nak nasihat kan ko aku pun terumbang ambing jugak tapi betul kata ryn fikir positif and look forward k….sometimes kita kene ketepikan perasaan kitakan…..tapi kene ingat adakala nye or kene pada tempatnya kene pentingkan diri sendiri jugak dlm case ni ko kene sabar pkkan mifzal & abah nye dulu ye…

  3. Ryn berkata:

    ada hikmah nya tu ainey..pikir positif je…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge