Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Aduhai…Tolong lah..


x tahu la kenapa..sejak baik dr demam ni..ibu selalu sgt rs mual n nak muntah..muntah tu kadang2 la..tp rs nak muntah tu selalu sgt…mmg sejak demam hr tu..ibu x de selera nak makan…berat pun dah turun dekat 3 kg ni…seksa la menahan rs loya ni..teringat plak zaman alahan nandung kat mifzal dulu…tp korang jgn la salah sangka la..ibu x mengandung ya..skang ni pun bendera merah…(aduss..esk lum leh puasa la)…

cemana la nak hilangkan rs loya ni kengkawan..bg tips please..x laratnya..nak uwek..uwek.. ni..aduss..cemana nak buat..

ps : x lupa jgk nak ucap selamat berpuasa buat kengkawan semua..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


12 Responses

  1. miemiey berkata:

    biasa tu kot hormon tak stabil..try refer doc…saya pun penah can gini time period…

  2. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    thanks to all my friends sbb concern…

    demam dah ok dah..cuma loya n muntah2 ni blm lega lg….x tau la nak buat cemana..skang ni pun msh menahan rs loya tu..uhuk..hrap cepat la ilang loya2 ni..

  3. Bed berkata:

    selamat berpuasa…alahai nape lak ainey…angin kot….loya ko ni lain mcm jek…

  4. strawberi @ mamadira berkata:

    masalah loya ye…?
    nak kata pregnan tgh period lak tu..
    selalu ke jadi camtu ainey? klu selalu mungkin kena cek ..klu baru jadi x de apa2 kot..harap2 x de yg serius ye..cepat sihat..

  5. D'Nur Boutique Online berkata:

    tak lega lagik ke ainey? double check lagi la… risau la kalau sakit tak reda2 ni. bykkan makan sayur and buah2han ye. kwn nur brtahu minum jus apple hijau & oren jus sampai baik.

  6. MAS berkata:

    bakpo ainey..tok sihak kor??ade cek doctor dok??agaknye perut masuk angin kot..anyway selamat menyambut ramadan..semoga sembuh cepat deh..

  7. fazilzura berkata:

    lor nape plak jd cmtuh .. kurg air or kurg makan kut .. perut kosong.. amboi turun lg berat mu yek

  8. ai berkata:

    Alahai..siannye! Sampai camtu plak ye..aku x tau la tip2 takmo kasi muntah tu…tp harap2 kau cepat sembuh k.. 🙂

  9. alyyani berkata:

    tak pnh rasa loya time lain kesuali time pregnant. kenapa ye ainey? mungkin tekak masih rasa pahit sebab makan ubat sebab demam aritu kot. nanti da bole puasa, selamat berpuasa tuk ainey sekeluarga ye…

  10. Reena berkata:

    period ke akak…period macam normal ke…maybe pregnant kot…hehe

  11. nome berkata:

    ainey…cuba buat check up sekali lg..mgkn sisa demam aritu belum betul2 sembuh..jd lebih baik amik langkah2 precaution sbb h1n1 semakin menular skrg…sbb simptom cam demam, sakit2 badan, kurang selera mkn, loya dan muntah, selsema dan batuk adalah simptom yg berkaitan dgn virus tuh..jd amik langkah awal dan cepat2 ke kinik tuk amik ubat…

  12. KasiH berkata:

    nak kata ko peknen ko period…naper eh ko loya2…ape kata ko mnm ayor kelapa>? hilang loya biasa ngn asam2 laa kot..or limau2 ke…
    trn 3kg tuh…hope ko cpt sembohh,…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge