Adik Nak Baby Tak?


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

selalukan…bila lepas amik mifzal dari rumah pengasuh..dlm kereta ibu suka borak2 nga mifzal n tanya dia..selalunya ayat2 rutin gini je ibu duk tanya setiap hari..

Ibu : Adik, dah makan ke belum ?
Mifzal : elum (belum)
Ibu : adik dah tidur dah?
Mifzal : Dah
Ibu : Adik nak minun tak ?
Mifzal : tak ( means x mau minum la tuh)

mifzal ni suka ajuk ckp kita…selalunya dia akan ajuk n semua perkataan last mcm conversation kat atas ni..

pas tu hari bila tah..dlm kereta..masa amik mifzal..nmpak jiran pengasuhnya tgk dukung baby..mifzal nga excitednya..tunjuk…

Mifzal : Baby!
Ibu : Mana? ohh..baby..

pas tu ibu saja je nak mengetest mifzal..selalu dia akan sebut hujung ayat kan..tp kali ni..

Ibu : Adik nak baby tak?
Mifzal : Nak baby
Ibu : ha..adik nak ke tak nak baby?
mifzal : nak

aduyai..dua2 jawapan sama ni…apakah maksudnya???..hehe..ibu cuak…kah.

nnt la dek ya..dah sampai masa nnt beradek la adik…jika ada rezeki…

ps : kdg2 tringin gak nk melalui lg 40 minggu nan indah itu..

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


5 Responses

  1. Jieda berkata:

    Dah boleh sangat mifzal dah adik tu

  2. SyUhAdA berkata:

    haaaa…
    mksudnye mifzal nak adik ar tu~

  3. ???????? tinie???????? ??•??? berkata:

    apa lg, mifzal dh bg greenlight tu..jom la together2

  4. Jue a.k.a Ibu Iman Zafran berkata:

    hehehe.. mifzal nak kawan tue kak.. so, leh nak cepat2 produce.. 🙂

  5. ~chekuna~ berkata:

    pandai mifzal nak adik…ainey bila lagi..he he
    si luqman 10 kali tanya..10 kali kata tak nak..
    agaknya sbb tu tak lekat2 sampai skrg ni..:(

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge