Drama Inikah Cinta

31 Januari 2016 2

Drama terbaru di slot Dahlia Tv3 menampilkan drama Inikah Cinta yang latar belakang pengambarannya dibuat di Universiti Utara Malaysia (UUM). Teruja juga nak tonton drama ini, al-maklumlah bekas pelajar UUM..hehe

Keputusan Anugerah Juara Lagu 2016

25 Januari 2016 1

Tengok tak semalam Anugerah Juara Lagu 2016 (AJL30)? Ibu tak sempat nak tengok. Semalam bertandang ke rumah mertua, segan pula nak duduk depan tv kan. Keputusan ibu hanya tengok di

Resipi Donut Gebu

23 Januari 2016 2

Lama dah teringin nak buat donut sendiri. Biasakan beli sahaja. Mujur kawan ibu ada kongsikan resipi donut gebu di Whatsapp groupĀ  kami. Jadi hajat dihati pun tercapai. Memang gebu pun

Produk Qu Puteh Whitening Pro 9 Berbahaya?

22 Januari 2016 1

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Ibu terbaca di media sosial mengenai berita arahan penarikan balik produk Qu Puteh Whitening Pro 9 keluaran Vida Beauty yang disahkan mengandungi racun berjadual iaitu

Tiada Lagi Biasiswa JPA kerana akan dihapuskan dan dimansuhkan

22 Januari 2016 0

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Putrajaya dilaporkan telah menggantung biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) untuk kursus ijazah dan bursari Kementerian Pendidikan bagi program pra-universiti, di tengah-tengah kejatuhan pendapatan negara.  

Semakan Keputusan Peperiksaan Online PTD Januari 2016

22 Januari 2016 2

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Semalam, 19 Januari 2016, ibu telah mengambil peperiksaan online untuk memasuki skim perkhidmatan Pegawai Tadbir & Diplomatik (M41). Mencabar juga rupanya nak ambil peperiksaan online

gaji kakitangan awam 2016

Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam Tahun 2016

20 Januari 2016 0

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera. Wah….dah dekat-dekat hujung bulan ini, mula lah tertanya-tanya “eh! gaji bulan ni bila ya?”. Kalau kakitangan awam persekutuan rasa macam baru sahaja dapat bonus kan.