Menci Bila Streamyx Wat Hal!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pagi ni streamyx kt rumah ni wat hal lg..kalau ikutkan dah seminggu dah wat hal. Masalah bila connect je, seminit pas tu comfirm disconnect balik..meluat tgk lampu LED tu berkelip2 tanda connection problem..excited nak ber’internet’ terus padam..dah la skang kalau nk online guna laptop kena tunggu peluang Abah Mifzal Arsyad x guna laptop tuh..

Kalau dulu mmg x berebut sbb kt umah ni ada PC n Netbook utk ibu guna leh online dgn streamyx WiFi.. tp sejak 2 minggu lepas router wireless tuh rosak kena kilat..lupa nk tutup time ribut sbb ms tu kami x de kt umah..huhu..so bila pakai modem lama..boleh guna wired je la..itu pn satu port je..so laptop abah je la conquer..ibu x kisah sbb abah conquer pn sbb ibu pun dah jarang online guna pc ni..online nga Blackberry je skang ni..hehe..tp bila guna Blackberry ni..kalau utk facebook, twitter, check email n update blog mmg ok la w/pun sini x dak 3G..tp kalau nk guna browser nk cr maklumat mmg tersgt la lembap nk loading..leh hilang sabar tau..

Sbb tu jgk kami msh gunakan Streamyx w/pun selalu wat hal..bulan2 x pnh miss byr tp service mmg hampeh la..sejak duk sini dah nk masuk 2 thn.. Berpuluh2 report buat kt streamyx sbb x leh connect..kdg tu pernah.. 2 bulan x leh connect..byr bill saja jer..huhu..tp mmg kami x de pilihan lain..broadband Maxis ibu dah terminate dah..6 bln pakai..abih contract terminate sbb x leh guna pun kt umah ni..hanya guna time travel je..rugi je ibu rs byr tiap2 bulan pd benda yg x leh digunakan..dan kami masih setia dgn streamyx w/pun kdg2 menyakitkan hati…
Tp kalau ada line 3G kat sini..mmg akan buat decision termination la 4 streamyx..guan Blackberry di tmpt yg ada coverage 3G mmg syok..laju je browse..

Ok la cam pjg lak entry kali ni guna blackberry ni..selalunya ciput je taip..hehe..tp entry kalu guna BB ni ibu mmg malas nak upload gambar w/pun buleh sbnrnya..sbb x leh setting kedudkan gmbr tu..jah leh kecikkan je lah..kalau nk jgk kena edit guna browser lah nk kasi cantik viewnya..

Ok lah takat ni dulu..sbb pg ni ibu nk buat assignment plak..sementara Mifzal Arsyad x bangun tidur lagi..kalau dia dah bangun mmg x leh buat apa..kena berkepit je la neman dia tgk kartun..hehe..

– Ibu Mifzal Arsyad –

Nukilan Melalui Aplikasi “WordPress for BlackBerry”



Jom Kongsi!

Related Posts:

276 Dibaca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge