Tension!! Kena Saman Trafik Lagi.


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

aduhai…kena saman lagi..ingatkan..lepas pakai keta kecik ni x de la kena saman trafik dah..ya la sbb dah x berani dah bawak laju..masa bawak keta besar sket..ambik ko..10 saman trafik berjumlah RM3000.00 terpaksa ibu bayar..

kali ni keta kancil ni terkena jugak saman trafik..tp mmg ibu akui lah..salah sendiri..bukan saman laju tapi saman parking tempat yg x sepatutnya leh parking..huhu..padan muka kan..kan..kan..!!!

ibu duk cari2 cara nak check saman trafik online..tp leceh la asyik kena daftar je..pastu baca kat blog DenaiHati ttg entry beliau mengenai cara nak check saman polis trafik melalui sms…costly la sket kan..x pe la..RM0.50 je..huhu

cara-cara nak check saman menerusi SMS

  1. taip SAMAN [no ic / no kenderaan]
  2. hantar ke 32728

after dah dpt balasan ada saman ke x..kalau ada..leh proceed kalu nak tau detail saman berkenaan

  1. taip POLIS SAMAN [no ic / no kenderaan] [email]
  2. hantar ke 32728

ibu dah check dah..huhu keta ibu tu ada satu (1) saman dengan 2 kesalahan….cost dlm RM250.00 jugak..banyak gak tuh..

ini gara-gara pergi beli kasut utk majlis APC hari tu la ni..aduhai melayang la nnt RM250.00. huh!! kasut yg ibu beli x sampai pun RM50.00. huhu berganda2 tu plak kena denda…haish..pas ni tobat la..x nak langgar peraturan jalan raya lg..huhu

ps : frust..innity baru reject permohonan..uhuk (x de kaitan nga entry)!!!
 
Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge