Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sepanyol vs Belanda : Penentu Kejuaraan Piala Dunia 2010


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera.

opsss..tetiba topik sukan ni plak…hehe..mmg la ibu x baper minat sebenarnya nga sukan2..tp sejak abah mifzal n mifzal arsyad sendiri asyik nga bola je..ibu pun terkena gak tempiasnya…haha..tp bukan la sbb minat..haha nak argue gak tuh…

bola sepak piala dunia 2010

World Cup 2010

semlm sempat gak la melayan game separuh akhir bola sepak Piala Dunia 2010 di antara Jerman vs Sepanyol..teka ibu sokong mana? haih..x minat pun ada hati nak sokong pasukan mana2 ya…hehe

dek kerana abah mifzal sokong Jerman smlm..siap beli jersey Jerman lg so..ibu x nak la sama nga abah…haha..saja..baru happening sket..ibu sokong Sepanyol..n game smlm x dak la ibu rasa menarik sgt pun..or mungkin sbb ibu x minat bola so ibu x de la menghayati sgt corak permainan derang…ibu rs boring sbb lmbt sgt score goal..minit ke 73′ br la masuk seketul…wah..mmg ada harapan la masa tuh Sepanyol menang..hahah..best..best…tp yg ibu nak tergelaknya..masa awal2 main tuh..tetiba je ada ‘penonton’ masuk padang….ibu memula x pasan tau…bila dgr abah..ckp “hahah..org gila…” baru ibu pasan ada penyokong pasukan mana ntah terlepas masuk..haha….

tp dlm kul 3.30 pg lebih2 tuh..ibu dah x dpt nak menahan mata dah..uwaahh..ngantuk weh..abah pun sama…then kami pun terlelap la sampai ke subuh…sedar2 terus tanya abah sapa menang..haha mana la abah tau sbb dia pun terlena sama..

masuk pejabat ni baru la terpikir nak check keputusan game smlm…orait la Sepanyol menang…dah sokong sure la nak pasukan tu menang kan..haha..ni ni menonong je sokong…kah..kah..

2010 FIFA World Cup™: Semi-finals

Germany 0 : 1 Spain Highlights
Uruguay 2 : 3 Netherlands Highlights
Upcoming matches – Match for third place:
Uruguay vs. Germany 11 Jul 2:30am (Malaysia (Kuching))
Final:
Netherlands vs. Spain 12 Jul 2:30am (Malaysia (Kuching))
Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. mamashasha berkata:

    ainey, cantek bground baru kau!!!ehhh tiba2 lak dh dekat final ko follow eh…hehe

    • Ibu Mifzal berkata:

      kah..bgroung simple sgt..aku dah bosan dh nga layout lama…hehe..tu la tetiba je aku ni ka..udah kat umah aku ni semuanya minat bola..aku je yg x..

  2. Ieda Al-Habsyi berkata:

    uhuhuh! ieda tak minat bola tapi teman cik suami je sambil makan2, se..dats y ieda gemuk! uhuhuh!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge