Rindunya…!!


sebenarnya..kebelakangan ni..kurang ada cerita menarik untuk dikongsi bersama..banyak citer2 lama jer..ibu pun agak bz nga..n mood nak berblog ni cam merudum sket..x tau la pasal..

hari ni ibu cuti…cuti tanpa rekod sbb smlm ibu kena (dipaksa) menghadiri majlis pelancaran 1malaysia di stadium indera mulia ipoh..majlis tu start 8.00 mlm..kami bertolak dr sini nga bas dlm kul 5.30 ptg..memula ibu ingat x ramai kan.sbb kami yg keje gomen ni siap diberi warning kalau x pergi..akan diambil tindakan tatatertib..sekali sampai sana..mak aih..nak termuntah rs ibu..sbb ramai tul org..berbelas2 ribu kot..kami sampai dlm kul 6.30 ptg..dek kerana perut lapar..kami (ibu n seorg lg staff opis ibu) pi terjah restoran sabar menanti..untuk makan malam idulu…start order kul 7.00 mlm..makanan sampai dl kul 8.45 mlm..giler lama..sbb org sgt ramai..nsb baik restoran tu ada surau..leh solat maghrib dulu..pas makan..kami pi la stadium tu..dek kerana ramai..kami malas nak bersesak2 masuk..lgpun majlis dah start dah..so kami duduk la menunggu kat luar stadium..gila lama menunggu..kul 11.00 mlm br abih..bertolak balik tapah..sampai kul 12.15 mlm..

malam td ibu tido kat umah staff opis ibu tu..sbb ibu nak balik ke sungkai..jauh..memalam cam tu..mmg x berani la..abah la..jaga mifzal kat umah..mifzal pun dah tido..tp sblm tu mmg dah mintak izin nga abah nak tido umah kawan ibu tu..abah bagi sbb dia pun risau ibu drive malam2..jarak pun agak jauh kan..dlm 30 km..so smlm..ibu terlena sambil merindukan mifzal la..biasa tido sekali..smlm x dak disisi..nsb bsik buleh lena..mungkin sbb ibu penat sgt kot..

gmbr di majlis pelancaran tu ibu x dak amik pun..sbb malas n rimas nga ribuan manusia yg tgh bersesak2 tuh…huhu..

tp yg membuatkan ibu rindu sgt2..bila ibu tgk semula gmbr2 mifzal masa kecik..rinduu sgt nga ketembamannya..






:: gambar2 ni ketika mifzal arsyad berusia 3 bulan ::


Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


6 Responses

  1. kakngah berkata:

    sebbaik mifzal tak meragam malam tu..
    pandai abah jaga mifzal
    🙂

  2. ~chekuna~ berkata:

    alahai…tembam nya pipi mifzal masa kecik..
    geram mama tgk..nak geget jer rasanya..

  3. alyyani berkata:

    alalala tembam betul si mifzal ni. tp skang pun nmpk tang pipi tu tembam. geram nengok nye. nanti tak sedar masa berlalu, sedar2 je da dewasa anak2 kita..

    p/s : mak alya pun ke stadium indera mulia tu smlm. tp tak pasti la malam. sebab mak alya gi petang ada jamuan raya bersama rosmah mansur, maybe malam tu event kt stadium tu kot.

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    bed –> hehe..teringin gak nak tambah..tp x tau la..bila ya turn kita lg..ko dulu la bed..

    ryn –> tu la..mmg tembam ms kecik2 dulu..skang ni dah badan susut..pipi ttp maintain..

  5. Ryn berkata:

    tembam kababoom betol mifzal nih…
    tp sekrg pn still menten per tembam tuh…

  6. Bed berkata:

    ainey…ni rindukan nak ade bb kecik ke ape ni???hehehe/…..kawan2 kite sorang demi sorang tambah ahli….kite bile lagi ye???

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge