Permohonan e-GTukar Sesi Januari 2013


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pemberitahuan

e-GTukar

Permohonan Pertukaran Guru Antara Bahagian / Negeri, Antara Daerah dan Dalam Daerah bagi pertukaran sesi Januari 2013 untuk Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DGA 29, DGA 32 (KUP time based), DG 41, DG 44(KUP time based) dan DG 48 (KUP time based) dibuka mulai 01 hingga 30 September 2012.

Keputusan Permohonan pertukaran Guru Sesi Januari 2013 dikeluarkan mulai 21 Oktober 2012 dan maklumat penempatan ke sekolah boleh disemak mulai 03 November 2012 .

Sila semak maklumat anda melalui laman web e-GTukar. Sekiranya terdapat sebarang pindaan yang perlu dibuat, sila berhubung dengan pegawai unit Menengah / Rendah di Pejabat Pelajaran Daerah atau Jabatan Pelajaran Negeri dengan segera sebelum sesi pertukaran bermula.

Jika masih menghadapi masalah untuk membuat permohonan e-GTukar, sila hubungi Pejabat Pelajaran Daerah atau Jabatan Pelajaran Negeri masing-masing (dapatkan no. telefon di “Bantuan”)

Sekian dimaklumkan.

sumber : Laman e-GTukar

sejak 2 tahun kebelakangan ni, info mengenai permohonan e-GTukar ni memang dinanti2 oleh Abah Mifzal sebenarnya lebih kepada ibu, mujur permohonan pada sesi Jun 2012 telah mendapat perhatian. walaupun dapat sekolah baru yang bukan dalam list pilihan, tp ada hikmahnya. mungkin akan buat permohonan pindah lagi bila rumah kami dah siap.

kepada cikgu-cikgu yang akan memohon, ibu doakan permohonan cikgu-cikgu semua berjaya.

ps : ibu plak rasa nak bertukar ni..nak rasa suasana baru. hehe nasib bos x baca blog ni.

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


26 Responses

  1. Hafizul berkata:

    yaaa macam tu la senario nya..betul tu ibu…kawan2 sekerja ckp pun best masa adap PTK..sekarang dah tak ada kan???sebab sy tak berminat nak cara menda ni semua sebab sy hanyalah pekerja yang tak bertauliah..hahaha..teringt kisah sorg kawan sekerja ni..dia memang terbaik dan paling baik ngn bos..selalu setiap tahun dia di offer oleh bos APC ni..tapi dia tak nak sebab takut ada yg mengata..hahaha..kalau sy, rembat jer..mulut org memang tak leh nak tutup…
    Jom baca entri di blog Hafizul : Check List 20 Penyertaan Bonus Raya Aidilfitri 2012 by DenaihatiMy Profile

  2. Panas Giler (djchef) berkata:

    semoga berjaya buat para guru!

  3. shraqs berkata:

    Kepada cikgu2 yg nak bertukar tu cepat2 terjah dan isi.
    Jom baca entri di blog shraqs : Download Modern Combat 3 : Fallen Nation Percuma Dari Samsung Apps Untuk Galaxy S3My Profile

  4. Hafizul berkata:

    hahaha..kalau bos baca mesti ada peluang ibu nak berhijrah ke tempat baru..haha..ada-ada sahaja ceritanya..
    Jom baca entri di blog Hafizul : 10 entri terbaik DenaihatiMy Profile

  5. Malaysia Coin berkata:

    Senang ke nak tukar-tukar sekarang ni?
    Rasanya ini sistem sahaja.., nak tukar masih kena ada kabel atas bawah kan?
    Jom baca entri di blog Malaysia Coin : Huruf GC duit syiling parlimenMy Profile

  6. hatiputera berkata:

    guru-guru semua kena banyak bersabar. Insyallah kalau niat kita ikhlas , semuanya akan jadi baik.
    Jom baca entri di blog hatiputera : 10 entri terbaik denaihatiMy Profile

  7. budak felda berkata:

    saya pun menunggu nak isi hehehehe
    Jom baca entri di blog budak felda : 10 Entri Terbaik DenaihatiMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge