Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pengeluaran Duit Paypal Ke Akaun Bank : Pengalaman Pertama


Tempoh hari, ibu ada ceritakan fasal ibu dapat payment dari Infolinks kan. Kali ini, ibu nak cerita tentang pengeluaran duit Paypal ke akaun bank pula. Payment itu telah dikreditkan ke akaun Paypal ibu. Tapi, sebelum ini ibu tak pernah ada pengalaman dengan Paypal ini. Ada akaun sudah lama tetapi baru sekarang ada nilai USD di dalam akaun ini. Sebelum ini kosong sahaja. Hehe. Jadi ibu pun try lah nak keluarkan duit Paypal itu ke akaun bank ibu,

transaksi akaun paypal ke akaun bank

Senarai transaksi.

 

Memula gabra juga sebab 1st time kan buat pengeluaran. Gamble saja. Risau juga sebab akaun Paypal ibu itu tidak verified pun. Mujurlah dalam lebih kurang 4 hari berkerja, duit pun masuk dalam akaun Maybank. Kalau ikutkan makluman dalam email beritahu tempoh pengkreditan adalah selama 2-3 hari berkerja. Tak lah lama pun. Hehe.

Jumlah Pengeluaran Duit Paypal Ke Akaun Bank

Untuk permulaan, nilai pendapatan online sebanyak RM100 lebih ini dah cukup banyak dah pada ibu. Ingat senang ke blogger suam-suam susu macam ibu ini nak dapat duit. Adui jenuh nak perah idea buat entri. Ibu rasa sangat=sangat bersyukur. Kawan-kawan bloger lebih hebat.

BACA INI : Duit Raya RM1000 dari Blog Denaihati 2011

Selepas ini ibu cuba untuk kumpul. Cuba kumpul setahun dulu. Agak-agak boleh dapat banyak tak? Hehe. Kalau banyak, tahun hadapan boleh beli gadget. Haha! Seriuslah, selepas ini ibu nak simpan lah duit blogging ini. Nak beli sesuatu yang nampak. Sebelum ini asyik tak nampak saja ke mana duit blogging pergi. Ihik.

transfer duit akaun paypal ke bank

Dah masuk akaun bank 😀

Hehe, sekarang ini ibu rajin pula mencuba pelbagai iklan untuk dipaparkan di blog. Boleh buat tambah pendapatan sampingan kan. Hehe. Ada yang okay tak selain Innity.. Boleh kongsi-kongsi info. 😉

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


2 Responses

  1. Hafizul berkata:

    Wahh. Terbaik la. Hahaha
    Jom baca entri di blog Hafizul : Boleh Tak Tolong Lelaki Kacak Ni???My Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge