On Diet..!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
aduss…perit perut menahan lapar…pasal apa la susah tul nak kurus ni…huhu..teringat zaman masa anak2 dara dulu..mmg la ibu x kurus mana masa dulu..tp ok la dr skang..kecik lagi la dr skang..mmg rindu sgt masa dolu2..
baju ibu yang masa zaman anak dara dulu semuanya dah x leh pakai…dah la banyak buat dulu..masa memula kerja..skang dah x leh pakai..huhu..sayang sgt..baju masih nmpk baru lg..
syok kan..kalau leh kurus  cam dulu..
:: JUS MATE 5 ::
apa kaitan gmbr di atas nga ibu nak diet? eh..ada kaitan..ini la ubat kurusnya
1 kotak JM5 ni adalh pemberian MIL ibu..asalnya cam gini..malam isnin, ibu, abah n mifzal balik umah MIL..abahla dah tgk JM5 yang FIL beli x luak pun..beli terus 3 kotak..dah sebulan lebih..baru minum beberapa paket je..x sampai 10 paket kot..hehe..abah mifzal pun mintak la nga MIL, dari FIL x minum baik bg dia..MIL pun ckp ambik la..dr membazir cam tuh..beli memahal tp x minum..
ater..bila abah amik..ibu pun pujuk2 la abah…ala..kasi ibu je la minum kan..lg pun abah susah nak diet….konon nak diet..belum apa2 dah beli air gas (carbonated drink)..
so..bermula la projek diet ibu hari selasa semalam..alhamdulillah..td timbang..ada la penurunannya..pas ni kena la prepare duit beli JM5..pas ni x dak free2 dah..huhu
” Gambbatte Atashi “


Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


5 Responses

  1. mamashasha berkata:

    chaiyokk…..

  2. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    bed —> jom bed..3 hari aku dah turun dekat 2 kg ni..huhu..semangat..

  3. mamashasha berkata:

    gud luck ainey…bersamalah kita mengecilkan badan….i followwwwwwwwwwww…

  4. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    cik Shiqa —> ha ah..dah turun 1kg dlm sehari je..tp kena betul2 ikut jadual diet yg disyorkan la..

  5. Cik Shiqa berkata:

    hehe dh trun ke?
    nk kurus gak ni..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge