Nickname Saya Boboy


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Di suatu hari, Mifzal Arsyad tunjukkan ibu satu kertas A4 yang tertera tulisan BOBOY kepada Ibu.

Ibu Mifzal Arsyad : ” Eh!..boboy pandai tulis nickname sendiri dah? Boboy tulis sendiri ke ni?”

Mifzal Arsyad : ” Ya..boboy tulis. “

Di suatu hari juga, ibu sempat merakam moment Mifzal Arsyad Ibu dah pandai tulis nama panggilan sendiri. Comelkan tulisan budak umur 4 tahun ni 😀

itu, kertas dalam folder bil utility rumah tu..abih kena conteng..hehe. Siap ada lukisan bintang lagi. Dia jugak yang lukis tu..hehe…tak kisah lah boy, nanti lepas ni boboy tulis nama sendiri plak ya.  tulis nama ibu sekali…hehe

ps : Alhamdulillah, walaupun belum mendapat pendidikan yang formal sepenuh, Mifzal Arsyad sudah menampakkan banyak kemajuan dalam perkembangan mindanya. Syukur!

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


11 Responses

  1. irsah berkata:

    memang sudah advance anak2 kita ketika ini. Ada bakat untuk menulis dan melukis diwaktu muda… banyak kelebihan dia…
    Jom baca entri di blog irsah : SSM Bertindak Suara Inisiatif SUARAM Bakal DidakwaMy Profile

  2. Hafizul berkata:

    Alhamdulillah..budak baik memang macam tu..budak cerdik kan..nanti tulis jugak nama blog uncle yer mifzal..haha
    Jom baca entri di blog Hafizul : Wordless Wednesday #25 – Ukur Lilit 19 cmMy Profile

  3. Jebeng Otai™ berkata:

    mungkin dah leh ajar peringkat yg seterusnya..menulis,mengira dan sbgainya 🙂
    Jom baca entri di blog Jebeng Otai™ : WordPress Update : 3.4.2 Ada Bug?My Profile

  4. sweetkurma berkata:

    memang seronok monitor anak2 kecil belajar ni
    Jom baca entri di blog sweetkurma : akibat putus cintaMy Profile

  5. hafizmd berkata:

    Pandainya boboy!
    Moga terus membesar cerdas dan cergas…ameen

    p.s-sebaya ngn kakak kat rumah =)
    Jom baca entri di blog hafizmd : Menulis Biar Bersungguh!My Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge