Mifzal Arsyad @ KLIA


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

1 June 2011 yg lepas, ibu amik cuti sebab nak menghantar Mil & Fil ibu ke KLIA untuk menunaikan umrah. Kami gerak ke KLIA lepas asar, flight kul 10.15 mlm ke Amman, Jordan.

Mula2 berbelah pagi jugak sama ada nak pegi or tidak sbb kesihatan Mifzal Arsyad x berapa baik, demam, selesema, batuk & muntah..huhu pakej semua ada..tp bila tgk Mifzal Arsyad makin aktif n suhu badan pun dh x panas..so kami decide gak utk ke KLIA.

Seblm maghrib..singgah dulu makan malam kat RnR Dengkil..nmpk je playground..terus si budak kecik ni tarik tangan ibu..katanya “ibu, adik nak main gelongsor..”..huhu ibu yg kelaparan terpaksalah layan dulu kehendak anak kesayangan dia ni…yg geramnya..x puas2 main..huhu..pujuk punya pujuk..nsb nak jugak Mifzal Arsyad makan..tp bukan setakat makan je..sempat jugak dia perabih duit ibu dia beli mainan lori n set raket tenis..dh lah rege situ mahal..huhu..wal hal brg cam yg pasar malam punya je..huhu..oh..anak kesayangan..ikutkan aja.. 😉

Kami sampai di KLIA lebih kurang kul 8.30 malam..kali ni adalah kali kedua Mil & Fil menunaikan umrah..murah rezeki diaorg..ibu tanya abah..”Abah, bila kita nk g umrah pulak?”, jawab abah..”Simpan lah duit dulu”..huhu..insya Allah..moga ada rezeki utk kami pulak..

Si budak kecik ni pulak..bila dh sampai KLIA sgt2 la jakun..hehe..asyik nak main escalator..katanya “ibu..nak main tangga..sekali lagi la”..huhu..jumpa sekumpulan budak2 dulu main n lari2..dia pun join sama..x kisah la sapa..semua dia nak kawan…usik budak ni..usik budak tu..tiba2 ada sorg budak menangis..ibu perasan sbb ibu duk perati mifzal usik budak tu..tp just cuit dagu dia je..mgkin budak tu jenis yg x leh diusik..terus la melaung..sekali mak budak tu dtg..terus ambik dukung..langsung x pandang kat ibu..w/pun ibu minta maaf nga dia..lepas tu boleh dia ckp..”Apa lah orang ini..”

Mak aih..terus muka ibu terasa panas..aik..ibu dah mintak maaf tu w/pun bukan mifzal buat apa pun..just cuit dagu je..mcm lah dia wat salah besar..dlm hati ibu membebel jugak..”Eleh..kalu dah tau anak tu manja..n sensitif..jgn bagi kawan ngan org..dukung la anak tuh 24 jam..huh”…Aduyai..melalut plak ibu..tp hati mmg panas tau..budak2 main biasalah kalu jatuh, usik2 nangis..

Ok..ok..dah merungut..skang layan gambar Mifzal Arsyad plak..

Posted with WordPress for BlackBerry Torch.

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge