Mifzal Arsyad Ibu


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


hmmm..rsnya lama la x share perkembangan mifzal kat sini..asyik2 kisah ibu jer..hahah boringkan..ibu bc blog ni pun ibu rs cam boring jer..

ok la kali ni ibu nak citer pasal si tecik ibu tu..baru jer sembuh dr selsema nga batuk…mujur la x deman n melarat…wisau gak nga cuaca x menentu ni leh effect suhu badan kita kan…

:: Mifzal Arsyad ::

antara perkembangan mifzal yang terkini :

@ dah pandai bercakap
@ dah kenal n hafal huruf ABC sampai Z
@ dah kenal n hafal 123 sampai 10
@ dah kenal one, two, three sampai four je (disebut or)
@ x pelat bila bercakap – mungkin sbb mifzal lmbt dpt ckp so bila dh dpt ckp dia leh sebut perkataan dgn betul n x pelat
@ suka bahasakan dirinya ADIK p tp mujur masih kenal namanya MIFZAL..hehe dh ibu pun panggil dia ADIK
@ kalau nak makan ke nak minum ke..dah pandai mintak..IBU, SUSU, IBU BISKUT n etc
@ kalu poo..poo, dia sebut IBU YAK (berak)..kdg2 tu kalau dia nak kita tukarkan pamper dia..w/pn x berak pun ckp YAK jugak..haha..
@ sgt minat dengan hiburan kay..pantang dengar lagu..sure menari..trade mark goyang punggung
@ sgt addicted nga kartun BOLA KAMPUNG & MICKEY MOUSE
@ dpt hafal sket2 dah lg tema BOLA KAMPUNG..
@ ibu n abah skang ni tgh giat ajarkan mifzal perkataan jawi plak…n ajar bc doa..
@ sgt2 manja ok..
@ permakanannya tetap cerewet..masih memilih makanan yg sedap2 pada dia la…st suka makan mee goreng..
@ kegemaraan minum air susu coklat
@ love to play football..selalu ajak ibu main bola..jd tiang gol dia..
@ sgt2 suka berkawan..pantang nmpak budak baya dia or besar sket..sure ajak main..w/hal x kenal n budak tuh x nak main nga dia pun huhu..
@ berat : 14.5 kg n tinggi 93 cm

sekejapkan masa berlalu..ibu cam dah rasa anak ibu ni dah besar dh..x sabar nak tunggu mifzal masuk sekolah plak.

ps : sure ada yg tanya ni..mifzal dah besar..bila lg nk kasi adik kat mifzal..haha..jawapan in advanced “TAK TAU BILA..HEHE”

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


4 Responses

  1. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @alyyani — haha..tu la…mmg kena jd tiang gol la…ank lelaki cam ni la peel nya..tingin lak nk ank pompuan cm alya ni..tp tu la x tau bila lg nk tmbah ahli..hehe

  2. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @suhida — su..orait nnt aku join..hehe..x boring eh..tp aku ada gka rs boring nga blog sendiri ni sbb x tau nak citer aper..hehe

  3. alyyani berkata:

    ok, tak tanya. heheheh… dalam byk2 statement tuh, paling tak tahan ibu kena jd tiang goal. hehehe.. nmpk mifzal peramah ye. 🙂

  4. suhida berkata:

    hihihi..tak tau bila?takpe la,rilek dulu…ainey,aku tag ko utk join GA.
    *takdela boring blog ko ni ainey…sabo je ler..hehehe….

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge