Kouta 4GB Tak Cukup!


Alahai baru 2 minggu guna khidmat internet YES 4G, kouta 4GB yang dilanggan dah nak habis. Memang pengguna tegar internet betul lah. Hehe. Tengah duduk fikir, nak top up ke tak qouta ni. Sebab YES 4G (Postpaid) ini, jika kehabisan kouta bulanan, tidak dikenakan bayaran tambahan tetapi kelajuan melayari internet akan dikurangkan.

Kouta 4GB Tak Cukup!

Dah Sampai Had

Ada 2 minggu lagi nak cukup bulan sebelum kouta 4gb direset kembali. Rasanya memang tak cukup baki yang ada sekarang ini. Sebenarnya, gara-gara Mifzal juga buka video di youtube, masa hari pertama langgan. Itu yang banyak guna data tu..huhu.

Kouta 4GB Tidak Menyeronokkan

Kami memang biasa menggunakan plan internet yang tidak mempunyai kouta atau “unlimited qouta“. Bila ada kouta ini rasa agak kurang seronok. Sekejap-sekejap buka website YES, untuk tengok berapa lagi kouta yang tinggal. Nak bertenet pun tidak senang hati.

BACA INI : YES 4G : 10x Lebih Laju Dari 3G

Di rumah ini, ada 4 devices yang selalu digunakan untuk melayari internet. Nampak gayanya, bulan depan kena upgrade pakej lah. m(_ _)m

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


18 Responses

  1. Anonymous berkata:

    Laju x kak pkai yes, akak ddk area mne? Sye ddk rawang-kl, pstu blek kg endau, johor. Laju x agak2 pkai area2 ni, klau kl tu laju lh kot, rawang ngan endau tu lh x tau?

  2. hafizmd berkata:

    hehe..sebab quota tak cukup jugak menyebabkan kami terus sambar unifi…habis citer =)

    anak2 nak tgk upin ipin, geng bas sekolah…mcam2 citer..ulang dan ulang dan ulang..hihi
    Jom baca entri di blog hafizmd : Pengalaman Live Streaming Dengan TM Unifi!My Profile

  3. fyna berkata:

    kena upgrade lagi tue kot ^_^

  4. Amirez berkata:

    kalau saya sekurang-kurangnya 8GB sebulan, itu pun tak cukup sebenarnya. berapa rate sebulan untuk YES 4G 4GB ni?
    Jom baca entri di blog Amirez : Sebenarnya Saya Malu Guna Produk AcerMy Profile

  5. hafiz berkata:

    memang tak cukup ibu, saya pun selalu top up selalunya 2 GB sebulan…rasa macam nak upgrade jek…
    Jom baca entri di blog hafiz : Makan malam di hujung mingguMy Profile

  6. bukharimalek berkata:

    wa… nice!
    Jom baca entri di blog bukharimalek : Template Mewah Untuk Pengguna Blogger dan KelebihannyaMy Profile

  7. Hazmin Hamudin berkata:

    Kalau sepenuhnya guna broadband ni memang tak cukup. Lepas tu streaming di utube. Hehe.. Rasanya balance tu memang dah tak cukup dah tu.
    Jom baca entri di blog Hazmin Hamudin : Intipati Manifesto Barisan Nasional 2013 Sempena PRU 13My Profile

  8. ajumohit berkata:

    hmmm memang tak cukup kan ainey, aju yg 2 gb ni apatah lagi heheheh
    Jom baca entri di blog ajumohit : Saya ke MIHAS 2013 @ KL Convention CentreMy Profile

  9. Susah betul kalau quota internet habis,
    Jom baca entri di blog Oneblogsocial.com : Unblock My CarMy Profile

  10. WRizuan berkata:

    x cukup huh, biar betul …hehehe kena tambah lagi la gayanyer
    Jom baca entri di blog WRizuan : Travelog : Lepak di Animal Park, Bukit Tinggi ResortMy Profile

  11. Hairul Azni berkata:

    Saya pun guna YES (4gb)..kena pandai control sikit..kalau anak nak tengok youtube,saya cakap internet takde.. 🙂
    Tapi kadang2 sebab kesian terbabas jugak bagi diaorang layan youtube..
    Setakat ni saya belum upgrade lagi..agak2 kalau perlu dan lambat lagi nak sampai ke tarikh cycle dia tu,saya top up je..
    Jom baca entri di blog Hairul Azni : 8 Koleksi Menarik Seni CinemagraphsMy Profile

  12. titan berkata:

    bila laju..memang tak terasa sangat..tukar pakej ke lebih best kalau sanggup bayar lebih.
    Jom baca entri di blog titan : Resipi Rahsia Taufufah Sedap Tak Terkalah Nyum-nyum.My Profile

  13. Kujie berkata:

    sepenuhnya guna data tau campur² dgn wifi?
    kouta cuma GB saja tetapi kat rumah guna wifi streamyx, sebulan tak pernah habis kecuali bulan tu banyak keluar merayau²
    Jom baca entri di blog Kujie : LIMA 2013 – Sewa Bot Mengelilingi Pulau Di LangkawiMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge