Kereta Oh Kereta!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


aduss..pening memikirkan..bulan ni sahaja dah banyak abih duit baiki kereta…biasa la kalau keta dah season..kerap la masuk bengkel..huhu..


kereta wira ni bukan la keta ibu sebenarnya..tp kereta abah..ibu hanya guna je..ibu ni mana la ada harta..mmg x pernah ada kereta pun..nsb baik la abah kasi pinjam keta dia..kalau x maik beskal la pi opis..hehe

kereta ni mmg dah lama dah..keluaran tahun 1999…agak2 baper ya rege kalau jual?..heh..heh… leh wat downpayment keta baru ni

tp..abah x mau jual pun..sayang lg dia kat keta ni…ibu je selalu hasut abah suh jual..tp x termakan plak hasutan ibu tuh..kah…sayang la nak jual sbb keta ni dah abih loan bank..buruk2 pun leh guna lg…cuma ada la sket2 nak kena baiki2…

sket ke? kalau ikutkan bulan ni sahaja ibu dah abih dekat RM900.00 untuk baiki keta ni..ari tu tukar timing belt, pastu tukar radiotor, pastu tukar thermostat..n servis aircond…tup..tup ari ni rosak plak compressor aircond..huhu…tp tokei kedai tu ckp kalau nak tukar compressor n ada 1 benda lg ibu x tau nama apa.. kena lebih kurang RM530.00..itu yg recon..bukan yg baru..katanya kalau yg baru dlm RM900++..huwaaaaa…apa mahal sgt ni..

aircond pada ibu antara yg penting gak la..sbb cuaca skang ni kan panas..
tp bila memikiorkan fulusnya banyak…n memandangkan bajet utk baiki keta pun dah nak abih..so ibu tangguhkan dulu..ckp kat tokei kedai tuh… “tokei sy angkat keta dulu la..nnt sy simpan duit dulu..dah cukup duit nnt sy dtg tukar” haha..

korang kira..kalau ibu tukar jugak compressor tu..untuk bulan ni sahaja RM1400++ (total semua) melayang…huhu..abih gaji sebulan..pastu makan pasir la jawabnya..huhu

selalunya keta ni x banyak ragam tau..ibu selalu travel nga keta ni..tp sejak akhir2 ni banyak plak wat hal…mungkin jugak keta wira ni merajuk kot sbb ibu selalu gurau nga abah nak tukar keta baru..hehe..ala…gurau je..belum tukar lg..dah merajuk eh…

sabor je la…

Jom Kongsi!

Ibu Mifzal

Seorang isteri, ibu berkerjaya & blogger separuh masa. Graduan UUM. Blogging sebagai hobi dan amat meminati k-drama dan Modern Talking.


3 Responses

  1. mamashasha berkata:

    ainey, apa yg kau alami sudah aku rasai dulu…parah je lepas satu satu yg nak ditukar….getting worse bila laki aku kata nk jual…merajuk dah….tapi masa nk h/over kat buyer sayu je hati nk lepaskan wira yg dah 7 tahun aku pakai…

  2. Ibu Mifzal Arsyad berkata:

    @BIONIC WOMEN

    amiiin…kot la dpt merasa keta baru pas ni…huhu..tp tu yg x tahan tu…nak beli keta baru kena gak tgk bajet..ada ke x dak….

  3. BIONIC WOMEN berkata:

    agaknya memang ibu ni nak kena pakai kete baru dah..heheh..tukang hasut sampingan mai dah ni..hahaha

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge